Trogir ima novi kulturno-edukacijski centar, za programsku voditeljicu imenovana Marina Vujčić

Zbog njezinog dugogodišnjeg iskustva, u Trogiru su uvjereni kako će angažman Vujčić gradu priskrbiti niz zanimljivih manifestacija

FOTO: Sandra Simunovic/PIXSELL"n "n

Spisateljica, dramatičarka i urednica Marina Vujčić imenovana je voditeljicom kulturnih programa u novom kulturno-edukacijskom centru u Trogiru.

Među ukupno četiri prijavljena kandidata na javnom natječaju, stoji u priopćenju, Marinu Vujčić potvrdilo je Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta koje će inače i upravljati novim centrom.

Podsjetimo, Vujčić je u travnju 2022. godine dala ostavku na mjesto ravnateljice Drame splitskog HNK.

“Zahvalna sam na ovom iskustvu i na ukazanom povjerenju, ali neke stvari koje ovaj posao uključuje mimo kazališne umjetnosti nadilaze moj kapacitet za kompromise i nisu u skladu s idealizmom s kojim sam ušla u ovaj profesionalni izazov, kao ni s mojim moralnim načelima”, navela je tada, zaključivši kako je to sve što će reći na temu svoje ostavke u splitskom HNK.

Niz manifestacija i sadržaja

Marina Vujčić rođena je Trogirka i dobitnica brojnih književnih nagrada.

Zbog njezinog dugogodišnjeg iskustva u kazalištima i izdavaštvu, ali i suradnje s brojnim istaknutim umjetnicima na hrvatskoj kulturnoj sceni, u Trogiru su uvjereni kako će angažman Vujčić kulturno-edukacijskom centru i gradu Trogiru priskrbiti niz zanimljivih manifestacija i kulturnih sadržaja.

“Veselim se da sam dobila priliku u svom rodnom gradu i u novouređenoj zgradi Centra realizirati razne kulturne programe i sadržaje. Imam puno ideja i planova – od književnog festivala i predstavljanja pisaca do gostovanja glazbenika i kazališnih predstava te umjetničkih radionica.

Središte kulturnog života

Naravno, želje treba uskladiti s mogućnostima, ali cilj je da Centar s vremenom postane središte kulturnog života grada, kao i mjesto edukacije djece i mladih za kulturne i umjetničke sadržaje – i to tijekom cijele kalendarske godine, osobito u terminima izvan turističke sezone.

Grad Trogir i Pučko otvoreno učilište podržali su moj program i vjerujem da ćemo kvalitetno surađivati u njegovoj realizaciji“, rekla je Marina Vujčić.

Nakon što službeno preuzme funkciju u narednim danima, bit će predstavljen i njen program, završava se u priopćenju.