TV kuće nedavno su ukinule hrpu super serija, ali već pripremaju nove. Izvukli smo one o kojima svi pričaju

Ovih 10 serija najviše se provlači kroz tražilice i društvene mreže

TV kuće nedavno su objavile popis serija koje su odlučile otkazati, a iako su mnogi razočarani ukidanjem nekih popularnih naslova poput Black Sails, Bates Motel, Bones, Orphan Black koji su među četrdesetak serija koje više nećemo gledati, to, naravno, ne znači da će naredni mjeseci biti dosadni jer TV kuće već pripremaju nove stvari.

Marketinška firma Amobee Brand Intelligence u suradnji s Bussines Insiderom napravila je istraživanje vezano uz to koliko se na internetu kroz tražilice i društvene mreže pokazuje interes za najavljene nove serije. Prema tom istraživanju, složili smo kratak popis onih o kojima se trenutno najviše priča.

10. The Good Doctor

Freddie Highmore kao dobri doktor Liane Hentscher/ABC

Nakon što je spomenuti Bates Hotel otkazan, Freddie Highmore (koji je puno odrasliji od dječaka kakvog pamtimo u filmovima “San za životom” i “Charlie i tvornica čokolade”) zvijezda je nove ABC-jeve serije o mladom kirurgu koji se, osim s medicinskim izazovima, bori i s onima osobne i mentalne prirode. Autist je sa savanta sindromom, što ga u određenim područjima čini “čudom od djeteta”, no predstavlja mu prepreke u običnim ljudskim odnosima. Ljubiteljima medicinskih drama vjerojatno će se svidjeti podatak da su za Dobrog doktora zaduženi tvorci serije “Dr. House”.

9. Spinioff Uvoda u anatomiju

Spin-off Uvoda u anatomiju još je bez imena Richard Cartwright/ABC

Uvod u anatomiju ulazi u svoju 14. sezonu gdje ćemo se upoznati s novim likovima. Okorjelim fanovima vjerojatno će se svidjeti vijest da se uz novu sezonu sprema i spin-off Uvoda. U zasad neimenovanom projektu ABC-ja, spomenuti novi likovi bit će nositelji radnje, no ovoga puta ne u bolnici, nego u vatrogasnom domu usred Seattlea.

8. Wisdom of the Crowd

Jeremy Piven kao predvodnik “mudrosti mnoštva” Cate Cameron/CBS

Jeremy Piven, zvijezda “Svite”, u novoj CBS-ovoj seriji pojavljuje se kao genijalni tehnički inovator koji osmisli crowdsourcing aplikaciju kojom rješava ubojstvo svoje kćeri, a istovremeno revolucionizira borbu protiv kriminala u San Franciscu. Termin “mudrost mnoštva”, kako bi se kod nas preveo naslov serije, popularizirao je James Surowiecki svojom knjigom istog naslova, a koja govori o tome kako je u rješavanju određenog problema mnoštvo uvijek pametnije od pojedinca, što se sasvim uklapa u premisu serije.

7. Ghosted

Humoristična verzija Muldera i Scully Scott Council/Fox

Nova serija Fox TV-a u fokus stavlja dvojicu istražitelja nadnaravnog koji imaju oprečna mišljenja o postojanju duhova. Cijela ideja osmišljena je kao komična verzija “Dosjea X”. Komedija koja je snimljena samo jednom kamerom upoznaje nas sa ciničnim skeptikom kojeg glumi Craig Robinson, i koji je napravljen po uzoru na Scully te njegovim partnerom koji je strastveni vjerovatelj u paranormalno, kojeg igra Adam Scott. Za Scottov lik kao inspiracija poslužio je, naravno, Mulder, a serija će se baviti nizom neobjašnjivih događaja u Los Angelesu.

6. The Gifted

Neće nedostajati uzbuđenja u novoj Foxovoj seriji Ryan Green/Fox

Bazirana na Marvelovom predlošku, za razliku od mnogih tinejdžerskih serija, The Gifted se primarno bavi roditeljima. Stephen Moyer, zvijezda “True Blooda”, i Amy Acker iz “Person of Interest” otac su i majka djece za koju otkrivaju da imaju nadnaravne moći. Nakon proglasa aktualne vlade protiv “mutanata”, obitelj će potražiti utočište u podzemnom skrovištu drugih ljudi s posebnim moćima.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=qTzW9rMcbzk

5. Will i Grace

Stara postava vraća se na male ekrane nakon 10 godina Chris Haston/NBC

Više od deset godina nakon emitiranja zadnje epizode popularnog sitcoma, NBC je odlučio seriju Will i Grace vratiti na male ekrane. Izvorna četvorka (Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally i Sean Hayes) vratit će se u punom sastavu u zasad najavljenih deset novih epizoda, a cijelu ekipu upotpunit će i tvorci serije Max Mutchnick i David Kohan te redatelj James Burrows koji je režirao sve epizode serije dosad.

https://www.youtube.com/watch?v=wDe934lJlqY

4. Young Sheldon

Robert Voets/CBS

Obožavatelji “Teorije velikog praska” sigurno će jedva dočekati ovaj spin-off. Nova CBS-ova serija pratit će dogodovštine mladog i genijalnog Sheldona koji s devet godina kreće u srednju školu. Jim Parsons, kojeg znamo kao odraslog Sheldona, bit će narator.

https://www.youtube.com/watch?v=Q-grpPDneWg

3. The Orville

Posada broda Orville, ponešto drukčija od one Enterprisea Noah Schutz/Fox

Seth MacFarlane najpoznatiji je kao tvorac kultne serije koja već 18 godina pokušava dostići legendarne “Simpsone” i preuzeti titulu najbolje crtane parodije. “Family Guy” uveo ga je u taj svijet parodije, a sada nastavlja s humorističnom serijom koja je pandan “Star Treku”, samo izvrnut naglavačke. “The Orville” prati posadu istoimenog broda koja ne funkcionira baš najbolje dok istražuju zakutke svemira.

https://www.youtube.com/watch?v=Yy9sKeCE8V0

2. Marvel’s Inhumans

Inhumansi su novi dopinos Marvelovom univerzumu Michael Muller/ABC

Čim se pojavi Marvelov brend u nekom naslovu, za očekivati je veliku gledanost. Isto se predviđa i Inhumansima koji su nastali prema Marvelovu stripu, a prati izvanzemaljsku plemićku obitelj koje je pred vojnim pučem na svom planetu prebjegla na Zemlju. Zvijezde serije su Anson Mount kojeg pamtimo kao Cullena Bohannona u “Hell on Wheels” te Iwan Rheon zapamćen kao gnjusni Ramsay Bolton u “Igri prijestolja”.

1. American Idol

Katy Perry odsad je glavna u donošenju odluka o kandidatima AFP

Našoj publici će možda ovaj podatak biti iznenađujuć, no statistike govore svoje. Od 2002. kada se prvi puta prikazao pa sve do danas, American Idol ostao je jedan od najpopularnijih showova u Americi. U nadolazećoj sezoni od Fox TV-a preuzela ga je kuća ABC pa će vjerojatno biti određenih promjena. Prva je ta što glavni sudac više neće biti Simon Cowell, kojeg svi vole mrziti, nego će ga zamijeniti Katy Perry.