U dubrovačkom Parku Orsula uskoro će se održati jedan vrlo zanimljiv mini-festival (sa sjajnim gostima)

Broj ulaznica za svaki koncert je limitiran, čime se odskače od masovnih festivala

FOTO: Ivan Ivankovic/Facebook

U Hrvatskoj će se ovog ljeta po prvi put održati Croatia Music Adventures. Riječ je o glazbeno – scenskom projektu čiji je cilj spajanje zanimljivijih hrvatskih lokacija i stranih glazbenih zvijezda, limitirajući broj ulaznica po svakome koncertu. Po tome se ovaj projekt razlikuje od masovnih festivala ili koncerata. Upravo zbog traganja za savršenim lokacijama, organizatori su za prvu destinaciju CMA odabrali Park Orsula u Dubrovniku, čiju je nevjerojatnu lokaciju britanski Pulse Radio svrstao na top listu deset najljepših u svijetu.

U prvoj sezoni Croatian Music Adventuresa nastupit će jedan od najpoznatijih talijanskih soul vokala na svijetu, Mario Biondi, koji će se na pozornici Parka Orsula naći 4. kolovoza. Nekoliko dana prije, točnije 28. srpnja, na istom mjestu će nastupiti britanska grupa Asian Dub Foundation, koji su već godinama miljenici domaće publike.

Prije tjedan dana Asian Dub Foundation su izbacili novi album “More Signal And More Noise” koji će promovirati upravo u Dubrovniku. Ovaj bend danas čine članovi Steve Savale, Dr Das, Akatava, Ghetto Priest, Nathan Flutebox Lee i Rocky Singh. Njihov zvuk je kombinacija jungle ritmova, duba, punk rock gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija, a na Park Orsulu donijet će duh buntovnog, ali kozmopolitskog britanskog miljea. Kao njihova predgrupa nastupit će jedna od najpopularnijih reperica nove generacije, Sassja iz Tuzle.

Mario Biondi široj hrvatskoj javnosti postao je poznatiji prije više od pola godine kada je svojim toplim glasom i fantastičnim interpretacijama soul, R&B i blues glazbe te pjesmama s hvaljenog albuma “Sun” oduševio publiku u zagrebačkoj dvorani Lisinski. Zamjetan uspjeh Biondi je postigao u Japanu dok u svojoj karijeri bilježi i izvrstan nastup u Londonskom Royal Albert Hallu gdje je nastupao s grupom Incognito. Kao predgrupa talijanskom Barryju Whiteu kako ga mnogi zovu, nastupit će zagrebačka grupa Soul Shadows koju čine vrhunski soul i funk glazbenici ove regije.