U Igri prijestolja su ubili Littlefingera, ali Aidan Gillen si je našao novi posao; glumit će Jamesa Joycea u novom biografskom filmu

Film o cijenjenom piscu režirat će Robert Mullan

FOTO: AFP

Gledatelji će još dugo vremena lice Aidana Gillena povezivati s likom Petyra Baelisha (Littlefingera) iz Igre prijestolja, ali on se već pobrinuo da mu sljedeća uloga bude jednako interesantna. Sljedeće će godine glumiti čuvenog irskog pisca Jamesa Joycea u biografskom filmu James and Lucia.

Film o Joyceu, najcjenjenijem po romanu Uliks, režirat će Robert Mullan. Radnja će se pozabaviti posljednjim godinama njegova života, ali i nastankom Joyceova najboljeg djela Finnegan’s Wake.

Gledat ćemo ga i u novom Maze Runneru

Ključni moment će biti njegov odnos sa šizofrenom kćerkom Luciom u vrijeme kad joj se zdravstveno stanje sroza nakon propale veze s poznatim piscem i dramaturgom Samuelom Beckettom. Snimanje filma najavljeno je za početak sljedeće godine, ali zasad nije poznato tko će još, uz Gillena, u njemu glumiti.

Irski glumac vrlo je aktivan nakon snimanja Igre prijestolja, pa ćemo ga tako već 26. siječnja vidjeti u trećem nastavku Maze Runnera naslovljenom The Death Cure. Pojavit će se i predstojećoj, četvrtoj sezoni popularne BBC-jeve serije Peaky Blinders, za čiji točan termin emitiranja ćemo morati još malo pričekati.