Odjednom su nestale sve snimke Davida Lettermana s YouTubea i internet je poprilično zbunjen

Čini se da se radi o nekom sukobu oko autorskih prava

NEW YORK - JUNE 21: The Ed Sullivan Theater that houses the Late Shown with David Letterman Show is shown June 21, 2004 in New York City.  Phish performed on top of theater.  (Photo by Brad Barket /Getty Images)
FOTO: Getty Images/AFP

Odlučite li u ovom trenutku otići na YouTube kako biste iz čisto sentimentalnih razloga još jednom pogledali kako David Letterman po posljednji put publici želi laku noć, nemojte. Ovog su utorka s interneta nestali svi videomaterijali vezani uz „Late Show“ Davida Lettermana.

Poznati voditelj 20. je svibnja otišao u zasluženu mirovinu, a samo nekoliko dana iza toga polako su počeli nestajati i svi materijalni dokazi da je ikad postojao. Krenulo je sa skidanjem njegova znaka koji je desetljećima visio nad ulazom u Ed Sullivan Theater, a završilo brisanjem svih epizoda poznatog kasnovečernjeg showa s YouTubea, ali i stranica njegove matične kuće, CBS.com. Što ovaj članak koji smo složili u vrijeme njegove zadnje epizode čini poprilično beskorisnim.

Pitate se kako je do toga došla? Pa cijela je stvar vrlo jednostavna – radi se o autorskim pravima. Ona su nakon što je Letterman umirovljen vraćena njegovoj vlastitoj produkcijskoj kući, Worldwide Pants, koja je pak odlučila iskoristiti svoje pravo da svoje sadržaje povuče s interneta.

Službenih komantara za sada nema, a jedino što nam preostaje dok čekamo na daljnji rasplet ove priče je utješiti se ovim mrvicama koje je Letterman za sobom ostavio.

david

anigif_enhanced-24672-1434041779-15