Umro je Brian Dennehy, čovjek kojeg ste morali zapamtiti iz gomile holivudskih filmova

U karijeri je osvojio Zlatni globus i dva Tonyja

FOTO: YouTube

Glumac Brian Dennehy umro je u srijedu navečer u svojem domu od prirodnih uzroka koji nisu bili povezani s koronavirusom, objavila je u četvrtak njegova kći. Imao je 81 godinu.

“Veći od života, velikodušan, ponosan i odan otac i djed, nedostajat će supruzi Jennifer, obitelji i mnogim prijateljima”, objavila je Elizabeth Dennehy na Twitteru. Dennehy je u karijeri koja je trajala gotovo 50 godina nastupio u više poznatih serija, poput MASH-a, Dallasa i Dinastije.

Zlatni globus i dva Tonyja

Od važnijih filmskih uloga treba izdvojiti one u filmovima Čahura, te prvom dijelu filmskog serijala Rambo, Prva krv. U Rambu je Dennehy glumio šerifa gradića u koji doluta veteran Vijetnamskog rata.

Nakon sukoba između Ramba i šerifa dolazi do lova po obližnjim šumama kroz koji je Sylvester Stallone učvrstio status jednog od najvećih akcijskih junaka Hollywooda. Glumio je uz Roberta De Nira i Al Pacina u drami iz 2008. godine Pravedno ubojstvo (Righteous Kill), 2018. je glumio oca Russella Crowea u Sljedeća tri dana (The Next Three Days), prošle godine je nastupio u Katastrofi Challengera (The Challenger Disaster). Osvojio je Zlatni globus i dva Tonyja, a za Emmyja je bio nominiran šest puta.