Umro je glumac i ikona komedije Gene Wilder, najzapamćeniji po ulozi Willyja Wonke

Glumac, komičar i scenarist umro je u 83. godini

(FILES) This file photo taken on September 7, 1984 shows US actor and director Gene Wilder poses with his wife Gilda Radner, during the 10th American Film Festival of Deauville.
Hollywood star Gene Wilder, who delighted audiences with his comic turns in "Willy Wonka & the Chocolate Factory" and several Mel Brooks classics including "Blazing Saddles" and "The Producers," died August 29, 2016 at age 83, Variety magazine reported. The weekly trade journal quoted his nephew Jordan Walker-Pearlman as saying the actor died of complications from Alzheimer's disease at his home in Connecticut. 
 / AFP PHOTO / Mychele DANIAU
FOTO: AFP/AFP

Glumac, komičar i scenarist Gene WIlder umro je danas u 83. godini života. Vijest je potvrdio njegov nećak koji je kazao i kako je uzrok smrti Alzheimerova bolest.

Najpoznatiji je po ulozi u filmu “Willy Wonka i tvornica čokolade”, a ostavio je dubok trag svojim komčarskim ulogama. Rođen je 11. lipnja 1933. kao Jerome Silberman u Wisconsinu.

Prva značajnija uloga u filmu ‘Producenti’

Prvu značajniju filmsku ulogu imao je 1968. u filmu “Producenti”, što je bio početak njegove upečatljive suradnje s redateljem i scenaristom Melom Brooksom. Glumio je i u filmovima “Divlja sedla” i “Mladi Frankenstein”, Wilder je poznat kao dio komičarskog dvojca s Richardom Pryorom. Dvaput je bio nominiran za Oskara.

Wilder je umro u svom domu u Stamfordu u Connecticutu od komplikacija povezanih s Alzheimerovom bolešću s kojom se borio posljednje tri godine.

https://www.youtube.com/watch?v=r2pt2-F2j2g

https://twitter.com/HistoricalPics/status/770351395463634944