Umro je tvorac Beatlesa, legendarni glazbeni producent George Martin

Martina su zbog zasluga zvali 'petim Beatleseom'

(FILES) This file photo taken on October 30, 2002 shows George Martin, known as the "Fifth Beatle" from his close collaboration with the famous British musical group, addressing a press conference in Havana.
Legendary British music producer George Martin, who turned the Beatles into global stars, has died at the age of 90, the band's drummer Ringo Starr said on March 9, 2016. / AFP / NIURKA BARROSO
FOTO: AFP

Legendarni glazbeni producent George Martin koji je oblikovao Beatlese i pretvorio ih u najpopularniji i najvažniji bend na svijetu, umro je u 90. godini, objavio je Ringo Starr.

50-godišnja karijera

“Bog blagoslovio Georgea Martina”, objavio je bivši bubnjar Beatlesa na svom Twitteru uz fotografiju slavne liverpulske četvorke i njihova producenta.

“Hvala ti za svu ljubav i dobrotu, George”, dopisao je Starr.
Martina se često nazivalo “petim Beatlesom” jer je bio producent, suradnik i mentor Johnu Lennonu, Paulu McCartneyju, Georgeu Harrisonu i Starru.

U karijeri koja je trajala 50 godina, Sir George je producirao više od 700 ploča. Osim glazbe, radio je i na televiziji ali i kao filmski kompozitor. Radio je s umjetnicima poput Gerryja i Pacemakersa te Shirley Bassey.