Universal je krenuo u borbu protiv Disneyja. Snimit će nove verzije svih kultnih horora iz prošlog stoljeća

Johnny Depp igrat će u Nevidljivom čovjeku, a Tom Cruise u Mumiji

FOTO: AFP

Johnny Depp upravo je potpisao ugovor da će igrati Nevidljivog čovjeka u rebootu kultnog horora iz prve polovice 20. stoljeća. Taj projekt dio je plana Universal studija koji želi na velika platna vratiti veći dio starih kultnih horora.

Tom Cruise u ovom trenu snima novu verziju Mumije, koja će se u kinima prikazivati već iduće godine. Tim producenata svojski se trudi za ulogu Frankensteinove nevjeste angažirati Angelinu Jolie, a planira se i snimanje filmova o Frankensteinu, Drakuli i mnogih drugih poznatih antagonista klasičnih gotičkih priča.

Zanimljiv pokušaj borbe protiv Disneyja

Zanimljivo je da je dosad slično pokušano već nekoliko puta. Uzmimo primjerice Nevidljivog čovjeka, koji je dosad oživljen dvaput i svaki put je neslavno propao. Tako je 1992. Chevy Chase igrao u Carpenterovoj verziji Nevidljivog čovjeka, dok je u Verhoevenovoj jednako neuspješno igrao Kevin Bacon.

Priča se da bi Universalovu novu verziju Nevidljivog čovjeka trebao pisati Ed Solomon, ali zasad se uz taj film ne vezuju nikakva druga imena. No, nitko tom studiju ne može osporiti hrabri pokušaj da se snimanjem horor klasika odupre Disneyjevim sagama poput priča o Marvelovim junacima i Ratova zvijezda.