Upravo je potvrđeno da se snima nastavak Labirinta, kultnog hita iz osamdesetih s Davidom Bowiejem

Bowie je glumio Kralja Goblina, ali nastavak će biti bez tog lika

David Bowie, Jareth iz Labirinta
FOTO: Lucasfilm/Tri-Star/YouTube Screenshot

Kad je došao u kina 1986. godine, Labirint nije postao hit, već financijski krah. Ipak, tijekom zadnjih trideset godina, videokazete, televizijske reprize i DVD industrija napravile su od fantastičnog Labirinta legendaran film. Jedan od glavnih razloga? David Bowie u ulozi Jaretha, Kralja Goblina. Filmaš Fede Alvarez nedavno je najavio kako sprema nastavak te da će se pobrinuti za pisanje scenarija i režiju. Datum premijere još nije poznat, projekt je tek na početku, ali definitivno će se snimati nastavak.

Originalni Labirint režirao je Jim Henson, tvorac Muppet Showa i Ulice Sezam. Novi Labirint će producirati njegova kći Lisa. Da vas podsjetimo: Labirint je bila priča o tinejdžerici Sari – glumila ju je Jennifer Connelly – koja jednog dana, dok se priprema za ulogu u bajkovitoj predstavi, zaboravi da mora čuvati malog brata Tobyja. To razljuti njezinu pomajku Irene, nakon čega Sarah poželi da Toby nestane.

David Bowie kao Jareth, Kralj Goblina
David Bowie kao Jareth, Kralj Goblina Lucasfilm/Tri-Star/YouTube Screenshot

Tada joj se ukaže Jareth, Kralj Goblina i lik iz predstave za koju se spremala te odvede Tobyja kroz magični labirint u drugi, fantastični svijet. Sarah tada shvati kako ipak ne želi izgubiti brata, ali Jareth je tjera da prođe kroz labirint i riješi čitavu seriju zadataka kako bi brata vratila natrag. U filmu je zapravo bilo jako malo pravih glumaca, većinom su to bile lutke iz Hansonove radionice.

https://www.youtube.com/watch?v=dDkp7GysvbY

Horor redatelj odabran za novi Labirint

Labirint je režirao i producirao George Lucas, otac Star Warsa, dok je scenarij napisao Monty Phythnovac Terry Jones. Nastavak će pisati Alvarez uz pomoć Jaya Basua (Monsters: Dark Continent, The Dinasour Project). Alvarez i Basu trenutno zajedno rade na jednom novom filmu, također nastavku – riječ je o Djevojci u paukovoj mreži, a to je nastavak Djevojke s tetovažom zmaja. Alvarez je na sebe navukao interes publike i filmaša hororom Don’t Breathe, kojeg je režirao prošle godine.

Iako se ne zna glumačka postava novog Labirinta, sigurno je to da se lik Jaretha neće vratiti, tako da (vrlo vjerojatno) nećemo gledati ni CGI reinkarnaciju Davida Bowieja. Već nekoliko godina pričalo se o remakeu Labirinta, uz glasine koje su tvrdile da će scenarij napisati Nicole Perlman, jedna od autorica priče za Marvelov hit Guardians of the Galaxy. Alvarez će krenuti s radom na novom Labirntu čim on i Basu završe snimanje Djevojke u paukovoj mreži.