Upravo su stigle brojke za novog Kapetana Ameriku i čini se da je Marvel napravio novi film koji obara rekorde

Taj film je na najboljem putu da postane Marvelov najisplativiji projekt

FOTO: YouTube

Ponekad na kino blagajnama rekordne zarade ostvaruje neki film za koji to nitko nikad ne bi rekao, ali to ovdje nije slučaj. Film Kapetan Amerika: Građanski rat slovi, naime, od srijede i službeno kao film koji je u 2016. godini ostvario najveću zaradu na globalnoj razini, piše Vulture, zaradivši 981.9 milijuna dolara.

To znači da je uspio preteći Zootopiju koja je od ožujaka, otkad je došla u kina, ostvarila zaradu od 971.5 milijuna dolara. Što se pak američkog tržišta tiče, tu Kapetan Amerika: Građanski rat stoji nešto lošije.

Taj film u Americi još uvijek lovi naslove poput Zootopije, Knjige o džungli, Batmana protiv Supermana i Deadpoola (koji zasad suvereno drži prvo mjesto što se tiče zarade u Americi).

Novog Kapetana Ameriku čeka sjajna budućnost

No, čak i ako novi Kapeta Amerika prešiša spomenute filmove, postojat će još uvijek magična brojka od 400 milijuna dolara – koliko je dosad zaradio samo jedan Marvelov film: Iron Man 3 sa uprihođenih 409 milijuna dolara.

Što se pak nekih statističkih trivija tiče tu stvari stolje ovako: Građanski rat na najboljem je putu da postane 7. po redu film o superjunacima koji je ostvario zaradu veću od milijardu dolara. Zasad mu nedostaje svega nešto više od 18 milijuna dolara, što, kako stvari stoje, nije nimalo nedostižno.