Urednici IMDB-a napravili su svoju listu filmova i serija koje morate ovaj mjesec gledati. Donosimo pregled

Najrelevatniji sajt za filmove i serije napravio je svoj popis

FOTO: Warner Bros / screenshot/ Spike / Netflix / Sony Pictures / screenshot

Ljetna sezona počela je s novim hitovima u kinima. Wonder Woman obara sve rekorde zarade na kino blagajnama, a dosta se priča i o novim Piratima s Kariba te nastavku Čuvara galaksije. Usput startaju i mnoge nove serije, a stare nastavljaju s novom sezonom. Dakle, ovog ljeta očekuje nas gomila novih stvari u kinima i na TV-u.

Već smo predstavili neke filmove i serije koje iščekujemo u nadolazećoj sezoni, no urednici IMDB-a, najrelevantnijeg sajta za filmove i televiziju, napravili su svoju listu. Dakle, ovo su filmovi i serije koje, prema mišljenju IMDB-a, ne biste trebali propustiti u lipnju.

1. Wonder Woman

Wonder Woman igra u našim kinima od prošlog četvrtka, a trenutno je najgledaniji film u svjetskim kinima sa zaradom većom od 103 milijuna dolara samo u prvom vikendu prikazivanja.

Publika je očito bila željna superherojskog filma sa ženom u glavnoj ulozi, a kad su upoznali Gal Gadot kao Wonder Woman u Snyderovom Batman v Superman mnogi su jedva dočekali njezin najavljeni samostalni film.

Redateljica Patty Jenkins očito je napravila dobar posao, budući da njezin Wonder Woman kritičari proglašavaju jednim od najboljih superhero filmova ikad.

2. Mummy

Universal je ovoga ljeta krenuo sa svojim Dark Universe serijalom koji bi se trebao suprostaviti Marvelovim Avengersima i DC-jevim Justice League. Prvi film u nizu je reboot Mumije, avanturističkog klasika iz 1999. s Brendanom Fraserom u glavnoj ulozi.

Reboot kreće s većom facom, Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, no prema viđenom u prilično akcijskom traileru, najveća zvijezda će biti Sophia Boutella koju su mnogi zapazili kao blijedu izvanzemaljku s tetovažama na licu u posljednjem Star Trek: Beyond.

U sporednoj ulozi pojavljuje se Russell Crowe kao doktor Jekyll koji bi po svemu sudeći uskoro mogao dobiti i vlastiti film. Nova Mumija igra u hrvatskim kinima od 8. lipnja, dakle od danas.

3. It Comes at Night

Nakon što je pobrao dosta hvalospjeva svojim debitanskim filmom Krisha, redatelj Trey Edward Shults vraća se s hororom koji bi mogao biti vrlo zanimljiv, barem sudeći po napetom traileru.

U It Comes at Night pratimo Joela Edgertona kao oca obitelji koju pokušava zaštiti od misteriozne i nepoznatne prijetnje (ne znamo ni mi o čemu se točno radi). Film u svjetska kina dolazi 9. lipnja.

4. Cars 3

Fanovima originala iz 2006. bit će drago što se Munjeviti Jurić vraća na veliki ekran, no, doduše ne nužno i na trkaće staze. Naime, u najnovijem nastavku Jurić će se naći u problemima kada će ga mlada generacija vrlo brzih vozača praktički istisnuti iz trkaćeg sporta. Kako bi se vratio u igru, morat će angažirati nepoznatu ekipu u kojoj ćemo sigurno gledati zanimljive i ekscentrične nove likove.

U nesinkroniziranoj verziji će Munjevitom Juriću (Lightning McQueenu u originalu) glas ponovno posuditi Owen Wilson, a u domaćoj verziji ponovno čemo čuti Leona Lučeva kao Munjevitog Jurića i Žarka Potočnjaka kao Šlepa. Film u kina dolazi 16. lipnja.

5. Baby Driver

Redatelj Edgar Wright, koji nam je donio uspješnice Shaun of the Dead, Hot Fuzz i Scott Pilgrim vs the World, vraća se s pričom koja bi trebala biti jednako zabavna kao i ove prethodne.

Film o dečku koji je primoran sudjelovati kao vozač u pljački za mafijaškog bosa (Kevin Spacey) pokupio je već ozbiljne pohvale od kritičara, te je jedan od rijetkih koji na Rotten Tomatoesu ima ocjenu 100 posto.

Osim Kevina Spaceya u filmu, tvrde kritičari, briljira Jamie Foxx u jednoj od svojih najboljih uloga, a tu je i odlični Jon Hamm kojeg znamo iz Mad Mena. Baby Driver u kina dolazi 28. lipnja.

6. Beguiled

Oscarom nagrađena Sofia Coppola (Izgubljeni u prijevodu) predstavila je svoj novi film Beguiled na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. Film je zaradio brojne pozitivne kritike, a redateljica je postala tek druga žena u povijesti festivala koja je dobila nagradu za najbolju režiju.

Vizualno i stilski upečatljiv Beguiled (zapravo remake istoimenog filma iz 1971. s Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi) nas vraća u vrijeme američkog građanskog rata kada u ženski internat na jugu pristiže ranjeni sjevernjački vojnik.

Njegov dolazak dovest će do seksualnih napetosti i pomutnje među djevojkama sa zanimljivim posljedicama. Od poznatih lica gledat ćemo Nicole Kidman, Kirsten Dunst i Colina Farrella, a film dolazi u kina 30. lipnja.

7. The Mist

Temeljena na romanu Stephena Kinga, prema kojem je snimljen i prilično uspješan film prije deset godina, stiže nam nova serija The Mist. Kao majstor horora koji vrlo dobro razumije ljudske strahove, King je shvatio da je, nakon mraka, magla najsablasnija prirodna pojava.

Stoga ju je odlučio upotrijebiti kao glavnog negativca u svojoj priči, koja ukratko ide ovako – maleni gradić biva obavijen maglom za koju se ubrzo ispostavlja da je puno više od obične vodene pare. Naime, svatko tko uđe u nju biva ubijen pod misterioznim okolnostima, a stanovnici malog mjestašca postaju taoci vlastitog straha. Već i sam trailer izgleda dovoljno zastrašujuće, a serija počinje s emitiranjem 22. lipnja.

8. Glow

https://www.youtube.com/watch?v=AZqDO6cTYVY

Autorice serija Weeds, Orange Is The New Black i Nurse Jackie udružile su snage u novoj seriji koja će pratiti živote žena hrvačica (točnije bave se američkom wrestlingom), sa svim problemima unutar i izvan ringa.

Serija je inspirirana televizijskim showom Gorgeous Ladies Of Wrestling iz osamdesetih (početna slova showa su zapravo naziv serije), a prva sezona bit će prikazana na Netflixu 23. lipnja.