Na streaming servise stiže hrpa prilično uzbudljivih serija. Izdvojili smo neke koje bi vas mogle zanimati

Netflix, Amazon i ostali nastavljaju snažnim tempom

FOTO: Marvel promo

Usluge Netflixa i Amazon Videa nisu više novost u Hrvatskoj. Sve više gledatelja se upoznaje s njihovom uslugom, što ne čudi obzirom da imaju nekoliko prednosti nad klasičnom televizijom. Za prihvatljivu cijenu donose bogatu bazu serija i filmova (istina, neke serije koje se prikazuju u Americi nisu dostupne i kod nas). No najveća prednost je ono što svi strastveni gledatelji serija najviše vole – “binge-watching”, tj. gledanje cijele sezone u jednome dahu.

Netflix nam je dosad donio prilično impresivan niz izvrsnih serija – House of Cards, Daredevil, Narcos i Stranger Things… No otkako je Amazon otkupio prava na bivši Top Gear (show koji je bio gledan u 212 zemalja diljem svijeta), svima je bilo jasno da su spremni uhvatiti se u koštac s najjačima u svijetu streaminga, a serije koje su najavili do kraja godine to i potvrđuju. Pogledajmo što nam se donose Netflix i Amazon (i još nekolicina drugih) do kraja godine.

The Defenders (Netflix)

https://www.youtube.com/watch?v=4h3m7B4v6Zc

Sve vezano uz superheroje što se prikaže na velikom ili malom platnu trenutno je superpopularno. Wonder Woman, koja u našim i inozemnim kinima ruši sve rekorde gledanosti to zorno prikazuje, a ništa manje nisu popularne ni TV serije o junacima sa supermoćima. Trenutno su među najgledanijima Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage i Iron Fist, sve redom Marvelovi junaci koji su prešli sa stripa na TV.

Poučeni uspjehom njihovih Avengers filmova gdje se spoj više superjunaka u istom filmu pokazao kao pun pogodak, producenti su spomenutu četvorku odlučili objediniti u novu franšizu. U novoj seriji naziva Defenders gledat ćemo ovu četvorku kako se zajedno bori protiv kriminala u New Yorku. Svih osam epizoda serije o novom timu superjunaka bit će dostupno na Netflixu od 18. kolovoza.

The Punisher (Netflix)

https://www.youtube.com/watch?v=7rqxRpzea3s

Kad bi izdali samo jednu novu superherojsku seriju godišnje, za Marvel i Netflix bi se to činilo kao da su malo pali u tempu, stoga nam spremaju i seriju o Punisheru. Dosad smo imali prilike gledati Dolpha Lundgrena, Thomasa Janea i Raya Stevensona u tri filmske adaptacije mračnog Marvelovog osvetnika, a sve su bile podjednako neuspješne. No u posljednjoj sezoni Daredevila u ulozi Punishera pojavio se Jon Bernthal koji je na prvu oduševio gledatelje. Prva sezona od 13 epizoda očekuje se u studenom.

Misfits (Freeform)

Tri godine nakon što se pojavila serija Heroes o grupici “običnih” ljudi koji otkriju da imaju posebne sposobnosti, Britanci su snimili Misfitse koji su pomalo djelovali kao kopija američke uspješnice, no unijeli su dozu humora i zanimljivih zapleta te napravili jedinstvenu seriju koja je preživjela pet sezona s prilično dobrim ocjenama.

Ponukani uspjehom serije, Amerikanci su sada odlučili napraviti remake Misfitsa, a radnja će biti jednaka originalu – grupica maloljetnih delinkvenata zatekne se usred neobične električne oluje nakon koje otkriju da su dobili posebne moći. Amerikanci se dosad ne mogu pohvaliti uspješnim obradama stranih filmova i serija, a koliko će u tome ovoga puta uspjeti moći ćemo vidjeti krajem godine.

Jack Ryan (Amazon)

John Krasinski bit će novi Jack Ryan AFP/AFP

John Krasinski (The Office, 13 Hours) preuzet će od Chrisa Pinea ulogu Jacka Ryana (nakon što su ga prije toga glumili Harrison Ford, Ben Affleck i Alec Baldwin) u novoj Amazonovoj seriji, gdje ćemo saznati kako je CIA analist zamijenio posao u uredu za akciju na terenu i postao jedan od najtraženijih tajnih agenata. Serija je nastala prema romanima Toma Clancyja, no ne prati njegova djela kronološki, stoga ćemo gledati Jacka Ryana u njegovoj prvoj misiji kako se bori protiv globalnog terorizma. Najavljene su već dvije sezone, točan datum premijere nije najavljen, no predviđa se da će startati na jesen.

Neimenovani projekt Davida O. Russella (Amazon)

De Niro će se četvrti puta udružiti s Russellom AFP/AFP

Amazon je za novi projekt angažirao prilično impresivan trojac. Iako se zasad još ne zna naziv, zna se da će ga režirati David O. Russell (nominiran za tri Oscara), a glavne zvijezde će biti Oscarovci Robert De Niro i Julianne Moore. Vrlo malo se zna o novoj seriji, no radit će se o mafijaškoj drami za koju su već najavljene dvije sezone po osam epizoda.

Jean-Claude Van Johnson (Amazon)

Jean-Claude Van Damme nastavlja se šaliti na svoj račun. Kada radi klasične akcijske filmove, redovito su promašaji kod gledatelja, osim onih tvrdokornih koji su odrasli na njegovim filmovima. No kad se krene sprdati na svoj račun glumeći samog sebe, uspije iznenaditi i one koji nisu njegovi obožavatelji. Dobar primjer je JCVD koji je pobrao sasvim dobre kritike (bar za jedan Van Damme film), a u sličnom tonu nastavlja u novoj seriji.

Naime, prošle godine je izašao pilot za seriju Jean-Claude Van Johnson gdje Van Damme glumi samog sebe, no upoznaje nas sa svojim alter egom Johnsonom koji je zapravo ubojiti privatnik koji izvršava prljave poslove za vojsku. Pilot je ocijenjen s visokih 8.5 na IMDB-u, a serija se očekuje krajem godine.

Philip K. Dick’s Electric Dreams (Amazon)

Philip K. Dick Screenshot YouTube

Amazon je naručio antologijsku seriju koja će nas u 10 epizoda upoznati s najpoznatijim pričama velikana znanstvene fantastike Philipa K. Dicka, prema čijim djelima su nastali Blade Runner, Total Recall, Minority Report te niz drugih poznatih SF filmova. Serija je već okupila impresivnu glumačku ekipu pa ćemo u glavnim ulogama gledati Stevea Buschemija, Grega Kinneara, Bryana Cranstona, Liama Cunninghama, Veru Farmigu

Castle Rock (Hulu)

Još jedna serija nastala prema izabranim djelima poznatog pisca. Castle Rock pozabavit će se pričama Stephena Kinga, a kroz deset epizoda mjestašce Castle Rock će biti okupljalište za razne likove iz Kingovih romana. Hulu najavljuje da će serija biti puna mističnih i horor elemenata, a kao izvršnog producenta zadužili su J. J. Abramsa.

Hanna (Amazon)

https://www.youtube.com/watch?v=Dj6zCJyTq2I

Amazon radi seriju koja je zapravo adaptacija istoimenog filma iz 2011., a premisa je ista. U središtu priče je tinejđerka koja je od malih nogu trenirana da bude savršeni ubojica. No kako iznosi scenarist David Farr, serija bi trebala biti dublja od filma, gdje će jednaki naglasak biti akcijske sekvence koliko i na unutarnju borbu djevojke koja pokušava pobjeći od odmetnutog CIA agenta koji je, iz njoj nepoznatih razloga, pokušava ubiti.