Večeras kreće ‘Šumski kuhar’, novi Telegramov video serijal. Nemojte propustiti premijeru točno u 21.00h

Antun Rudan će vas svaki četvrtak upoznavati sa zdravom hranom

FOTO: Telegram

Nakon uspjeha našeg prvog serijala, ‘Infiltracija: Kronike urbanog istraživanja’, Telegram vam s ponosom predstavlja svoj novi serijal ‘Šumski kuhar: Hrana iz divljine’. Riječ je o jedinstvenoj kuharskoj emisiji u kojoj nas Anton Rudan vodi kroz fenomenalne lokacije kako bi od njega naučili sve o predivnom samoniklom bilju i kako ga iskoristiti u svakodnevnom životu.

U prvoj epizodi, koja će svoju premijeru doživjeti večeras, točno u 21.00 na Telegramu, pratimo gospodina Rudana na Japetiću. Rudan će nas upoznati s medvjeđim lukom, jednom zanimljivom i vrlo zdravom biljkom koja ima miris češnjaka i raste u gotovo neograničenim količinama po cijeloj Hrvatskoj. Naučit će vas kako ga brati, kako ga razlikovati od potencijalno otrovnih sorti koje nalikuju na medvjeđi luk. No najbolji dio serijala je kada se Anton vrati iz šume. Tada ulazi u kuhinju i od najfriškijih i najzdravijih namirnica koje je pronašao stvara fenomenalna zdrava jela koje njegovi gosti potpuno obožavaju.

https://dashboard.jwplatform.com/videos/MwbCBUyU

Godine entuzijazma i skupljanja biljaka

‘Šumski kuhar’ je emisija koja je nastala iz Rudanovog dugogodišnjeg entuzijazma i znatiželje za proučavanjem bilja. ‘Rođen sam na Mrežnici, u prirodi i to je dio mog odrastanja’, govori Rudan. ‘Gotovo nesvjesno sam se povezao s biljkama. Kasnije dolazi faza osvještavanja kad sam se počeo baviti zdravim životnim navikama. Istraživao sam što bi moglo biti najzdravije na svijetu za jesti. Odgovor je bio jednostavan i brz… samoniklo bilje.’

Naučit ćete i kako razlikovati prefine biljke od onih koje bi vas mogle otrovati
Naučit ćete i kako razlikovati prefine biljke od onih koje bi vas mogle otrovati Telegram

Godinama je obilazio najzanimljivije krajeve Hrvatske, pronalazio najukusnije svježe bilje i u kuhinji eksperimentirao kako bi vama donio najbolje moguće okuse. Šumski kuhar uzbudljivi je pustolovno-kulinarski serijal u kojem s Antonom obilazimo Hrvatsku, tražimo kvalitete namirnice u prirodi, a zatim pripremamo zdrava i iznimno ukusna jela.

Nevjerojatni svijet samoniklog bilja

Serijal je zapravo jedna velika avantura u kojoj pratimo Antonove pustolovine u različitim krajolicima, svaka epizoda je drugačija, svaka ima svoju određenu atmosferu i osjećaj i naravno svaka ima svoju temu i autentičnu biljku, a Anton će kao veliki domaćin često u goste pozvati istomišljenike koji će mu pomagati u otkrivaju nevjerojatnog svijeta samoniklog jestivog bilja.

Najbolji dio serije je kada Rudan izađe iz šume i krene kuhati zdrava jela
Najbolji dio serije je kada Rudan izađe iz šume i krene kuhati zdrava jela Telegram

Prva sezona serijala ‘Šumski kuhar: Hrana iz divljine’ imat će ukupno 9 epizoda, od kojih će svaka biti na drugoj lokaciji i s drugim biljkama, a premijeru možete pratiti večeras u 21.00 samo na Telegramu.

Šumskom kuharu u goste redovito navraćaju prijatelji i poznanici s kojima rado dijeli hranu
Šumskom kuharu u goste redovito navraćaju prijatelji i poznanici s kojima rado dijeli hranu Telegram

Nove epizode serijala ‘Šumski kuhar’ potražite na Telegramu svakog četvrtka u 21.00