Uskoro stiže Bloodshot, još jedan superherojski film; Vin Diesel je dobio glavnu ulogu

Scenarij filma piše Eric Heisserer koji je nominiran za Oscara za scenarij Arrivala

HOLLYWOOD, CA - JUNE 24: Actor Vin Diesel attends the NALIP Latino Media Awards at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on June 24, 2017 in Hollywood, California.   Phillip Faraone/Getty Images for NALIP/AFP
FOTO: AFP

Vin Diesel glumit će u novom znanstveno-fantastičnom akcijskom filmu u produkciji Sony Picturesa. Film je nazvan Bloodshot i bit će adaptacija istoimenog popularnog stripovskog serijala izdavačke kuće Valiant.

Kako prenosi Deadline, ton filma bi trebao podsjećati na akcijske klasike osamdesetih poput Robocopa, Terminatora i originalni Verhoevenov Total Recall.

Vinu Dieselu posebne moći će dati nanoboti

Vin Diesel će glumiti Raya Garrisona, supervojnika kojeg je kreirala tajna vladina organizacija Project Rising Spirit. Tretman kojem su ga podvrgnuli pretvorio ga je gotovo u supeheroja zahvaljujući nanobotima, minijaturnim robotima koje su mu ubrizgali u krvotok.

Nanoboti su mu izmijenili strukturu stanica, zbog čega je postao neka verzija superčovjeka. Naime, zahvaljujući njima, ima nadljudsku snagu, sposoban je gotovo trenutačno regenerirati sve ozljede pod uvjetom da konzumira velike količine proteina, a osim toga može se fizički spojiti s kompjuterima i različitom tehnologijom te promijeniti svoj fizički oblik.

Scenarist filma već ima jednu nominaciju za Oscara

Garrisonov najveći problem je ipak to što su mu za vrijeme zahvata u um na neki način ugradili nekoliko različitih osobnosti tako da Bloodshot, kako se naziva nakon zahvata, nije zapravo svjestan svojeg identiteta.

Njegovim tvorcima to ide na ruku obzirom da su ga kroz zahvat s nanobotima pretvorili u programiranog ubojicu čiji je zadatak da proganja i ubija tzv. psiote. Radi se, inače, o osobama s natprosječnim mentalnim sposobnostima, a koje su nastale kroz eksperimente iste organizacije koja je stvorila i Bloodshota.

Lik Bloodshota su 1992. stvorili Kevin VanHook, Don Perlin i Bob Layton. Film će režirati David Wilson, a za scenarij su zaduženi Jeff Wadlow scenrist filma Kick-Ass 2 i serije Bates Motel, te Eric Heisserer koji se može pohvaliti nominacijom za Oscara za scenarij za Arrival.