Voditelj tvrdi da je možda imao tumor na mozgu pa je zato lagao da je bio heroj

Brian Williams inzistra da nije lagao da je bio na helikopteru koji se srušio u Iraku

FOTO: Youtube

Svi koji ne žive u Americi su za Briana Williamsa donedavno znali uglavnom zbog urnebesno montiranih skečeva. No nedavni skandal priskrbio mu je status svjetske vijesti.

Podsjećamo, Williams već godinama tvrdi kako je bio u helikopteru američke vojske u Iraku 2003. kad su pod neprijateljskom vatrom morali prisilno sletjeti, o čemu je i izvještavao s lica mjesta. Tek nedavno je na internetu objavljen komentar u kojem se tvrdi da voditelj vijesti NBC-a zapravo nije uopće bio u tom helikopteru, već u drugom s ostalim novinarskim ekipama i da je sigurno sletio u bazu sat vremena nakon napada.

Zaboravio u kojem helikopteru je letio

Williams je potom objavio priopćenje u kojem je priznao da je to istina, te da je greškom zbog umora i stresa krivo zabilježio u kojem se helikopteru nalazio. Ubrzo nakon toga voditelj je, navodno svojevoljno, odlučio uzeti kraći odmor od vođenja vijesti.

williams6n-7-web

Vanity Fair u novom broju donosi veliku priču o ovom skandalu, gdje otkrivaju neke nove detalje koji nisu bili poznati. Jedna od izvršnih producentica s NBC-a Deborah Turness tako tvrdi da ovaj voditelj toliko snažno poriče da je namjerno lagao, da je u jednom trenutku rekao da je možda u to vrijeme bolovao od tumora na mozgu, zbog čega mu se pomutio um. “Nikako nije mogao priznati da je lagao”, izjavila je Turness. “Isprika koju je dao je najviše što smo mogli dobiti od njega”.

Nije želio biti ozbiljan novinar

Čitavi skandal je pomalo bizaran s obzirom da Williams nije imao ambicija da gradi karijeru ozbiljnog političkog novinara. Njegovi suradnici tvrde da ga politika nije gotovo uopće zanimala, i da je jedino oko čega je pokazvao interes na tom polju podatak da li bivši predsjednički kandidat Mitt Romney nosi mormonsko donje rublje.

Williams je navodno bio najviše zainteresiran da postane nasljednik Jay Lenoa na mjestu voditelja “Tonight Showa” na NBC-u. Puno je više preferirao pojavljivati se u gostujućim ulogama u humorističnim serijama nego izvještavati o ozbiljnim dnevnim događanjima.

Teško je vjerovati da će nakon ovakvog mega gafa uspjeti vratiti svoju karijeru na stare staze.