Nekad je nužno odabrati stranu

Vraća se Pussy Galore, omiljena Bond djevojka (ali čini se će se pojavljivati samo u novim knjigama)

Iskusni pisac upravo kreće s novom serijom knjiga o finom špijunu

Pussy Galore, predivna lezbijska gangsterica koju je Ian Fleming smislio za svoj roman Goldfinger, zadnji je put viđena u zagrljaju James Bonda. Kako u knjizi, tako i na filmu. No čini se da će se ova omiljena antijunakinja pojaviti još jednom u svijetu James Bonda. Na žalost, za sada nema planova da će se pojaviti na filmu, ali se definitivno pojavljuje u novoj Bond knjizi.

Ian Fleming, pisac James Bonda romana, preminuo je 1964., nešto više od deset godina nakon što je stvorio britanskog špijuna. Ali to definitivno nije zaustavilo izlaženje novih knjiga. On je napisao 17 romana o Bondu, a nakon njegove smrti ih je objavljeno još 25. I objavljuju se i dalje.

U pisanju post-flemingovskih Bondova se izmjenjivalo nekoliko autora. 2014. izabran je novi autor, koji upravo piše nekoliko romana, od kojih bi prvi trebao izaći u rujnu ove godine. Riječ je o Anthony Horowitzu, kreatoru serija ‘Foyleov rat’ i ‘Umorstva u Midsomeru’, a prva knjiga će nositi ime ‘Trigger Mortis’.

Još novih bond djevojaka

‘Trigger Mortis’ se odvija u 1957. godini, dva tjedna nakon događaja iz Goldfingera, a Bond se nalazi usred Američko-Sovjetske svemirske utrke, dok se Amerika priprema za vrlo važno lansiranje rakete u svemir. Za sada je poznato samo da će se Pussy Galore pojavljivati u ovoj knjizi, ali nije jasno koja će joj uloga biti.

Osim što se vraća Pussy, Horowitz uvodi i novu Bond djevojku, Jeopardy Lane, kao i još jedan bitan ženski lik – sadističnu osvetnicu iz Koreje Jai Seung Sin. Zanimljivo je da, osim što će knjiga pratiti lansiranje rakete, će inkorporirati dijelove nikad snimljenog TV scenarija u kojem Bond odlazi na utrku Formule 1 na Nürburgring u Njemačkoj.