Warner Bros snima novu verziju Gospodara muha, ali s malom izmjenom; ovaj put će glumiti cure

Film će režirati Scott McGehee i David Siegel

ZADNJA IZMJENA: kol. 31, 2017
Foto: screenshot

Warner Bros planira novu filmsku adaptaciju poznatog romana Gospodar muha Williama Goldinga, no izgleda da ćemo ovaj put gledati gospodaricu. Naime, redatelji i scenaristi novog filma Scott McGehee i David Siegel u glavnoj su ulozi zamislili djevojčicu.

Priča o skupini školaraca koji se transformiraju u primitivne divljake kad nakon brodoloma zaglave na pustom otoku, već je dobro poznata. Napeti i kontroverzni Goldingov roman prvi je na film prenio Peter Brook 1963., ali poznatija je filmska verzija Harryja Hooka iz 1990.

I novi Oceanovi će bit žene

Sad ćemo u novoj obradi poznate priče vidjeti zamjenu likova, no još nije poznato hoće li samo glavni lik biti djevojčica ili će cijela nasukana ekipa biti ženska. No obrat će svakako biti zanimljiv.

McGehee i Siegel poznati su po drami What Maisie Knew s Julianne Moore i Alexanderom Skarsgardom u glavnim ulogama. Novi Gospodar muha bit će još jedan od filmova u kojem Hollywood muške filmske postave mijenja ženskima. Tako ćemo, među ostalim, gledati i novi Ocean’s 8 u kojem su glavne uloge dobile glumice.

Vanja Žeželić
Telegram autor
358 članaka Više o autoru