Zašto ova 4 genijalna Disneyjeva crtića realno nikad ne bi trebali postati filmovi

Rusija prijeti da će tužiti sve web-stranice koje objavljuju memeove slavnih

Teško je znati kako točno reagirati na svaku novu Disneyevu najavu o remakeu nekog od njihovih crtića. Ljutna se čini kao malo pretjerani pristup (filmove se uvijek može uspješno ignorirati, govorim to iz višegodišnjeg iskustva), a li je s druge strane i teško biti iskren u iskazivanju sreće u takvim prigodama. Možda je apatija najbolji pristup tome.

Za koji se god pristup odlučili, došlo je vrijeme da uđete u svoju ulogu. Disney je upravo najavio na kreće snimanje Pinocchia. Već otprije postoje najave za ekranizaciju Knjige o džungli, Dumba, Mulan i tako dalje. Nisu valjda dovoljno para namlatili filmskim verzijama 101 dalmatinca, Alise u zemlji čudesa, Maleficentom pa sad idu dokraja u tome da izjedu sami sebe. I očito neće stati dok ne prevedu cijeli svoj katalog u novo ruho.

Nadam se da ćete se složiti sa mnom, ali bit će to ogromna pogreška. Koliko god bili divni neki od tih remakeova, doći će vrijeme kad će kompanija morati početi rovati po crtićima koji su ili neprikladni za takve stvari ili ih ljudi uopće ne vole. Evo vam popisa 4 takva primjera.

Bambi


I premda su prošle 73 godine otkako je Disney slomio srce svakog djeteta ovog svijeta jer su ubili Bambijevu mamu, rane su još uvijek jako sviježe. Jedini način da se ta trauma produbi bio bi pravi metak u pravoj Bambijevoj majci. Zapravo, još gore od toga bi bilo da film radi Michael Bay. Vjerojatno bi se u toj i takvoj verziji pronašlo i mjesta za neku bazuku. Disney, svijet još nije spreman za nove muke po Bambiju.

Kralj lavova

Kako vizualno, tako i narativno “Kralj lavova” se pokazao dovoljno otpornim da živi u mnogim različitim formama. Ipak, snimati ga s pravim životinja moglo bi katastrofalno svršiti. Ako slučajno borba između Mufase i Ožiljka ne izmakne kontroli i završi s pogibelji polovice filmske ekipe, uvijek postoji uvodna scena u kojoj majmun hvata mladunče lava i s njim u naručju skakuće po rubu litice. Siguran sam da bi Peta imala svojih prigovora.

Legenda o medvjedu

https://www.youtube.com/watch?v=isAGlRCr_XU

Zapitajte se ovo: jednom ste već prosjedili na filmu koju prikazuje Eskima pretvorenog u medvjeda kako bi svijet naučio svoju lekciju o hrabrosti, a soundtrack je napisao i izveo Phil Collins. Stvarno biste si to još jednom napravili?

Basil the Great Mouse Detective

Trenutačno postoji previše Sherlocka na svijetu. Imate Cumerbatchovog Sherlocka, onda imate Sherlocka Roberta Downeya Juniora. Ako vam to nije dovoljno, uvijek postoji McKellenov Sherlock. Ako vam ni to još nije dovoljno, 2006 je snimljen film u kojem krastavac tumači Sherlocka Holmesa. Zaista ne trebamo još jednog, a osobito ne ako je taj Sherlock glodavac specijalizirani za rješavanje slučajeva koji uključuju šišmiše invalide.