U novom samoubilačkom napadu u Nigeriji mlada žena ubila 8 ljudi, a 7 ih je ranjeno

Napadačica se uvukla među izbjeglice, a za njezin čin još nitko nije preuzeo odgovornost

Officials of Red Cross try to remove a dead body at the scene of the blast in Miduguri on October 16, 2015. At least 34 people were killed in a wave of suicide bomb attacks in northeast Nigeria, as the military warned Boko Haram militants threaten the country's sovereignty. Thirty died in a double bombing on a mosque in Molai on Thursday night. AFP PHOTO / STRINGER / AFP / STRINGER
FOTO: AFP/AFP

Osam osoba je ubijeno i sedam ranjeno u nedjelju u samoubilačkom atentatu koji je izvela jedna žena u Maiduguriju, velikom gradu na sjeveroistoku Nigerije, prema jednom dužnosniku Agencije za upravljanje hitnim situacijama.

Dvadesetogodišnja napadačica se uvukla u skupinu izbjeglica, uglavnom žena i djece. Raznijela se dok su čekali na kontrolnoj točki u predgrađu Maidugurija, rekao je lokalni koordinator te agencije.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji nosi obilježje islamističke skupine Boko Haram. U Maiduguriju, gradu s oko 2,6 milijuna stanovnika, od kojih 1,6 milijuna izbjeglica, prema podacima UN-a izvedeno je sedam napada u listopadu u kojima je poginulo ukupno 54 osoba.

Drugi napad u četiri dana

Boko Haram je 2009. u tom gradu pokrenuo pobunu u kojoj je poginulo više od 17.000 ljudi i 2,6 milijuna je raseljeno.

Prije samo četiri dana dvije mlade žene, od kojih se za jednu pretpostavlja da ima 18, a druga samo 11 godina, počinile su samoubilački napad na tržnici u sjevernom nigerijskom gradu Kano. Tada je poginulo 12 i ranjeno je 60 ljudi.

Riječ je o seriji samoubilačkih napada koji su zahvatili Nigeriju nakon što je vojska upozorila da militantna skupina Boko Haram prijeti jedinstvu zemlje.