Ajoj, netko s HDZ-ovog Twittera opet je pokušao biti duhovit; ispalo je baš jako siroto

Hdz je na Twitteru napravio kviz tko je veći agresivac, Grmoja ili Beljak. Malo su zaboravili na svog nasilnog župana

ZADNJA IZMJENA: Nov 23, 2017

Vladajući HDZ na svom je Twitteru objavio anketu s pitanjem “Tko je veći agresivac”. Među ponuđenima su predsjednik HSS-a Krešo Beljak, “koji psuje i poziva na fizički obračun” te politički tajnik Mosta Nikola Grmoja “koji vrijeđa, laže i prijeti”.

U HDZ-u su, čini se, još uvijek pomalo uvrijeđeni zbog odlučnijih nastupa Beljaka i Grmoje u Saboru prema njihovim zastupnicima i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.

Županovo nasilje je ‘interna stvar HDZ-a’

Pitanje u anketi djeluje pomalo cinično, djeluje kao da su zaboravili na svog požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića kojeg je supruga prijavila za dugogodišnje obiteljske nasilje. Protiv njega je početkom listopada podnesena kaznena prijava te mu je policija izrekla i zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana.

“To je interna stvar HDZ-a”, odgovorio je premijer Andrej Plenković ovog tjedna na pitanje novinarke N1 televizije što je s najavljenom smjenom župana Tomaševića zbog optužbi za obiteljsko nasilje.

Plenković neki dan branio Tomaševića

Plenković, koji je ovog tjedna bio u Slavonskom brodu na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj je bio i nasilni župan, rekao i da se “ne može diskriminirati niti župana niti županiju dok je legalno izabran i na dužnosti”.

Ako su u HDZ-u i zaboravili na župana Tomaševića, ali i na ostale svoje nasilne članove, brzo su ih podsjetili ljudi na Twitteru, među njima i HSS-ova voditeljica službe za odnose s javnošću Ivana Tomić te novinarka HRT-a Maja Sever:

Pokušali su se izvući…

…ali potpuno bezuspješno: