Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Ako imate par minuta, pročitajte najzabavniju stvar danas – odlomke iz kolumne gospodina Dujmovića

'Da je nema, Kolindu bi trebalo izmisliti... ...ta savršena moć pridobivanja saveznika, taj način proguravanja nacionalnih interesa...'

Pošalji Podijeli Tweetaj

Nakon nedavnog napada Mire Kovača na predsjednicu, kolumnist Slobodne Dalmacije, Tihomir Dujmović, danas je malo napao njega.

Uvodni dio, u kojem piše o bivšem ministru vanjskih poslova i nije suviše zabavan. Sve dok, u četvrtom pasusu, gospodin Dujmović prvi put ne spomene predsjednicu. Nakon što je, uz Kovača, otračao Milanovića, Perkovića i tako dalje, kolumnist kreće:

“Vidjevši s kakvim diletantima ima posla, najiskusnija hrvatska diplomatkinja, hrvatska predsjednica, najprije skuplja krhotine nakon demoliranja, shvaćajući kao nitko u zemlji da je sutra novi dan i da se sutra kreće točno odande gdje se jučer stalo, te da je silno važno pokazati da nismo svi Zoran Milanović”.

Osim predsjednice, iznimno cijeni profesoricu Hrabar

Dalje piše o predsjedničinim velikim diplomatskim uspjesima, uz nju biranim riječima hvali i dekanicu Pravnog fakulteta u Zagrebu, profesoricu Dubravku Hrabar koja se, opisuje, “neviđeno bori za Hrvatsku o ovom čudnom društvu” i tako dalje.

Otprilike na pola teksta, gospodin Dujmović rezimira: “Dakle, Kolinda nije bezgrešna, ali što god joj zamjerili kao grješku u koracima, da je nema, Kolindu Grabar Kitarović bi za naše prilike i naše potrebe trebalo izmisliti!

Tu razinu istinskog razumijevanja ne samo uzusa međunarodne diplomacije, negoli i ticala po kojima oni funkcioniraju, načina proguravanja nacionalnih interesa, načina pridobivanja saveznika, to savršeno čitanje diplomatskog meta jezika, to do Kolinde nismo vidjeli”.

‘Žena vozi hrvatski kruzer i konačno okreće smjer’

U sljedećem pasusu autoru se provukla nenamjerna greška pa je, opisujući kako se bivšem predsjedniku na Pantovčaku “motala samo Hanka Paldun s paunima”, navodi kako je Kolindu, između ostalih, pohodila engleska kraljica.

Nastavljajući dalje o predsjednici opisuje kako “žena vozi taj čudno hrvatski kruzer koji nažalost ide na parni stroj, ali malo pomalo okreće smjer 15-godišnje posve krive vanjske politike”. I to je, otprilike, zadnji zabavni dio kolumne. Kasnije piše o Budimiru Lončaru, Jošku Paru, Ivi Goldsteinu i tako dalje.

Gospodin Dujmović, inače, ima i svoju emisiju na HTV-u.

Podijeli 417 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani