Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Doznali smo rezultate istraživanja koje televizije nisu objavile: prednost HDZ-a gotovo se sasvim istopila

Koalicija Hrvatska raste u porastu je i po podršci građana, kao i sam SDP

Pošalji Podijeli Tweetaj

Po istraživanju agencije Ipsos Puls, provedenom na tisuću ispitanika u prvih 15 dana listopada, do kojeg smo neslužbeno došli jer Crobarometar nije objavljen na televiziji, nastavlja se pad HDZ-a i Domoljubne koalicije te porast SDP-a i njegove koalicije Hrvatska raste.

Najnoviji podaci pokazuju da podršku HDZ-u daje 28,6 posto anketiranih, a SDP-u 27 posto. U prošlomjesečnom istraživanju HDZ je imao podršku 30 posto glasača, a SDP bi tada biralo njih 25,3 posto. Treća politička snaga u državi postao je MOST, koji podupire 7,6 posto ispitanika.

Raste i podrška politici Vlade

Za Domoljubnu koaliciju glasalo bi 30,9 anketiranih, a za koaliciju Hrvatska raste njih 30,1 posto. U odnosu na prošli mjesec i ovdje se uočava trend pada odnosno rasta – za Domoljubnu koaliciju tada je bilo 33 posto, a za Hrvatsku raste 29,1 posto birača. U mjesec dana HDZ-ova koalicija izgubila je gotovo tri posto glasova ispitanika, dok je SDP-ova nastavila uzlazni trend.

U porastu je i podrška politici Vlade – prošlog mjeseca iznosila je 32 posto, a u listopadu 34,3 posto. Znatan je to rast u odnosu na prosinac 2014., kada je Vladinu politiku odobravalo njih 17 posto. Također, raste i optimizam građana, i to za 3 posto.

Podijeli 1653 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani