Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Gospodin Hasanbegović je odlučio opet biti ministar kulture (i nije baš sasvim jasno kako bi ga spriječili)

U neformalnim razgovorima s novinarima govorio je dosta otvoreno

27.01.2016., Zagreb - Ministar kulture Zlatko Hasanbegovic. 
Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Pošalji Podijeli Tweetaj

Gospodin Zlatko Hasanbegović, sve je izglednije, nije posve pomiren s mogućnošću da u sljedećoj Vladi neće biti ministar. Prvi put je još u vrijeme kampanje, na sučeljavanju s Bojanom Glavaševićem, direktno izjavio kako bi želio ponovno preuzeti kulturu.

Ponovio je to i danas, u izjavi za Braniteljski portal. “O kadrovskim rješenjima još se nije razgovaralo, ali je činjenica da su birači HDZ-a prepoznali moj rad i oni očigledno nemaju ništa protiv toga da i dalje budem ministar kulture”.

Uspjeh unatoč poziciji u koju ga je HDZ stavio

Time se, prilično je izgledno, referirao na činjenicu da je na izborima osvojio 11.898 glasova na listi u II. izbornoj jedinici, čime je potukao prvu na listi, Ivanu Maletić, koju gospodin Plenković otkako je izabran predstavlja kao članicu svog najužeg tima.

Rezulatat mu je, usput, dosta senzacionalan s obzirom na kontekst. Stavljen je, dakle, u istu jedinicu s Milijanom Brkićem koji je pritom bio na zadnjem mjestu pa su ga birači morali spašavati. A vjerojatno nije posve pogrešno spekulirati da gospoda Brkić i Hasanbegović privlače birače iz istih skupina.

Neslužbeni razgovori s novinarima

U utorak, dok su novinari u središnjici HDZ-a satima čekali kraj prvih pregovora s Mostom, gospodin Hasanbegović u nekoliko je navrata neslužbeno razgovarao s nekolicinom i vrlo direktno komunicirao svoje namjere.

Danas je ponovno u fokusu zbog svog odgovora Miloradu Pupovcu koji je u intervjuu za N1 izjavio kako manjinski zastupnici “sigurno neće podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović”.

Gotovo napadno spominjanje koalicije s Mostom

“Nisam siguran koji su to uvjeti koje Pupovac postavlja, ali siguran sam da on definitivno ne može kadrovirati buduću hrvatsku Vladu”, odgovorio mu je gospodin Hasanbegović. “Ovaj sporazum Mosta i HDZ-a ima dovoljno mandata, ali svi zastupnici nacionalnih manjina pozvani su na suradnju”, dodao je, ponovno spominjući suradnju s Mostom. O kojoj, gotovo napadno, govori još od kampanje. U izbornoj noći izjavljivao je kako će “HDZ i Most će biti kralješnica nove hrvatske Vlade” i tako dalje.

Sutrašnji Jutarnji list pritom na naslovnici donosi izjavu, doduše anonimnu, visokopozicioniranog HDZ-ovca koji je njihovim novinarkama Vanji Nezirović i Roziti Vuković izjavio kako će “Hasanbegović od Plenkovića zatražiti da mu javno objasni zašto ne može biti ministar”.

Podijeli 707 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani