Hakeri ISIS-a upali na stranice poznatog kineskog sveučilišta i objavili prilično bizarne fotografije

Na stranice su postavljeni i islamski stihovi te glazba

ZADNJA IZMJENA: Jan 18, 2016
Foto: Twitter

Hakeri bliski tzv. Islamskoj državi provalili su u internu mrežu jednog najboljih kineskih sveučilišta te na njihove internet stranice postavili slike maskiranih militanata, objavljeno je u ponedjeljak, prenosi AFP.

Hakeri su reprogramirali stranice portala sveučilišta Tsinghua i na njega postavili islamske stihove i glazbu, napisao je student novinarstva iz Pekinga.

‘Umrijeti smrću mučenika moj je krajnji cilj’

Umjesto uobičajenog prikaza kolegija i ostalih informacija vezanih uz program sveučilišta, na tom mjestu na internet stranici postavljena su četiri militanta s kapuljačama na glavi, kako jašu, a pokraj njih se vijori zastava Islamske države.

Osoba koja je hakirala stranice sebe je predstavila imenom Haker Islamske države. “Bog je velik, ne bojim se smrti, umrijeti smrću mučenika je moj krajnji cilj”, napisao je haker na arapskome.

Stranica odmah deaktivirana

O slučaju su već izvijestili svi državni mediji. Iz Odjela koji održava internet stranice Tsinghua sveučilišta nisu htjeli komentirati incident. Stranica sveučilišta trenutno je nedostupna, a deaktivirana je odmah u nedjelju navečer kada je i došlo do incidenta.

Kontinentalna Kina je poznata po strogoj kontroli medijskih sadržaja koji su dopušteni njihovim građanima. Dosta sadržaja, popularnih na Zapadu, zabranjeno je i blokirano.

Tajana Vlašić
Telegram autor
2773 članka Više o autoru