ISIS-ovci imaju novu podlu metodu ratovanja, kokoši samoubojice se raznesu kad se približe neprijatelju

Na živu kokoš privežu bombu i onda je aktiviraju daljinskim

ZADNJA IZMJENA: Jul 21, 2015

Vojne snage ISIS-a imaju novu ideju kako se efikasno riješiti neprijatelja, a za to su ima glavni adut- tzv. kokoši- samoubojice, piše Daily Mail.

Brutalni militanti koji se trenutno bore oko grada Falluje, počeli su se koristiti živim kokošima na koje privežu eksplozivne naprave i onda ih protjeraju prema neprijateljskim taborima.

Raznesu životinju i sve oko nje

Nakon što kokoši, koje ne pobuđuju nikakvu sumnju u očima neprijatelja, dođu dovoljno blizu neprijateljskog tabora, vojnici ISIS-a aktiviraju bombu i na taj način raznesu kokoš i sve oko nje. Bombu navodno aktiviraju pomoću daljinskog upravljača.

Stavili eksploziv i na kozu

Slike kokoši samoubojica dijele se društvenim mrežama od strane onih koji su oduševljeni novom metodom ISIS-ovih ratnika, ali i onih koji se zgražaju ovakvim postupanjima.

Stručnjaci ovakve poteze ISIS-ovaca obrazlažu time što ISIS-ovci ne prežu ni pred čim kako bi eliminirali neprijatelje. “Korištenje životinja samo je jedan primjer kako njihovi umovi uživaju u pronalasku bizarnih načina da ubiju ljude,” rekao je neimenovani britanski vojnik koji se bori na strani Kurda.

Informacije o korištenju kokoši samoubojica otkrivene su samo nekoliko dana nakon što je izašlo u javnost da su ISIS-ovci na kozu stavili eksplozivnu napravu i poslali je u kurdsku bazu u sirijskom gradu Kobani.

Tajana Vlašić
Telegram autor
2881 članak Više o autoru