Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Izgleda da onaj post na Facebooku nije bio slučajan, Kosor kaže kako je koalicija HDZ-a i Mosta gotova stvar

Čelnik HSLS-a u potpunosti je uvjeren u koaliciju s Mostom

Pošalji Podijeli Tweetaj

Čelnik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je kako će novu Vladu formirati HDZ i Most, a na njenom će čelu biti Andrej Plenković. “Pobijedit ćemo na izborima i zajedno s Mostom i zastupnicima nacionalnih manjina formirati većinu u Saboru te izabrati novu hrvatsku Vladu. U to sam u potpunosti uvjeren!”, kazao je Kosor u intervju za današnje tiskano izdanje Jutarnjeg lista.

“Novi predsjednik HDZ-a gospodin Plenković ima sve predispozicije da može suvereno obavljati tu funkciju”, kazao je čelnik HSLS-a o mjestu premijera. “Uvjeren sam da će to nakon izbora prepoznati naši potencijalni partneri iz Mosta i nacionalnih manjina”, kaže. Smatra kako se u dijalogu u politici “moraju poštovati već dosegnuti politički standardi, a jedan od tih standarda jest da ona stranka koja ima najveći broj mandata u parlamentarnoj većini daje i prvog čovjeka hrvatske Vlade.”

Čini se kako su u HSLS-u zaista uvjereni kako je koalicija s Mostom gotova stvar te kako post na Facebooku od prije tjedan dana nije bio slučajan. Tada je HSLS-ov community manager napisao kako će “u suradnji s HDZ-om i Mostom formirati vlast”. Bilo je nejasno je li riječ o nekakvoj zabuni, no nakon ove izjave Kosora jasno je kako nije bilo riječ o zabuni.

Hoće li Most reagirati?

Kosor je rekao i kako “imaju jako dobre odnose s pojedincima iz Mosta” – kaže da je on osobno odlično surađivao s Ivanom Kovačićem i Ivicom Reklkovićem. Smatra kako ih ovog puta Most neće ucjenjivati.

Kosorove izjave zanimljive su u kontekstu Mostove pozicije u ovoj kampanji. Božo Petrov i njegovi kolege, naime, javnost uporno uvjeravaju kako su im HDZ i SDP isti i ne žele otkriti hoće li i s kime će koalirati nakon izbora.

Pročitaj i ovo    
Podijeli 175 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani