Karamarko tužio profesora Fakulteta političkih znanosti koji je rekao da Josip Manolić govori istinu oko Udbe

Anto Barišić rekao je Nacionalu da je sve što je Manolić rekao istina

ZADNJA IZMJENA: Sep 25, 2015
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon Josipa Manolića koji ga je nazvao suradnikom Udbe, tužio je i Antu Barišića, profesora Fakulteta političkih znanosti, koji je rekao da Manolić govori istinu. Karamarko tvrdi da je uvrijeđen, oklevetan i osramoćen zbog čega će tužbama tražiti zadovoljštinu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Kako smo već izvještavali Manolić će se uskoro s Karamarkom sresti na sudu, nakon što ga je ovaj tužio upravo zbog tvrdnji o njegovoj suradnji s Udbom iznijetih u tjedniku “Nacional”. U međuvremenu je Karamarko tužio i “Nacional”, a sada je tužbu zaradio i Barišić.

Tvrdi da je sve što je Manolić rekao istina

Ovaj bivši zaposlenik Službe državne bezbednosti javio se “Nacionalu” nedugo nakon Manolićevog intervjua o Karamarku, te potvrdio da je sve ono što je bivši visokopozicionirani šef tajnih službi rekao o aktualnom šefu HDZ-a – istina.

Među ostalim, Karamarko uvredljivim iz intervjua smatra i tvrdnju da mu je svojevremeno bila oduzeta putovnica, ali da nije bio progonjen. Barišić je to izjavio tvrdeći kako je bio dobro upućen u sva tadašnja zbivanja jer se kao zaposlenik zagrebačkog centra SDS-a bavio Crkvom.

I dok je u intervjuu za “Nacional” imao određene zadrške, Barišić je potvrdio svoju spremnost da o Karamarkovoj suradnji s Udbom svjedoči na sudu u postupku što ga je protiv Manolića tada već najavio Karamarko.

Intervju je objavljen pod naslovom “ISPOVIJEST BIVŠEG ŠPIJUNA Ante Barišić: Svjedočit ću o bivšim vezama Karamarka s Udbom”.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
953 članka Više o autoru