Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Petir je ipak malo lagala, izvukli smo izjave kojima je direktno kritizirala odluku HSS-a da ide SDP-om

Iako je danas tvrdila da nije kritizirala koaliranje HSS-a, to baš i nije istina

Marijana Petir
Pošalji Podijeli Tweetaj

Marijana Petir održala je danas izvanrednu press konferenciju na kojoj je objavila kako je, uz podršku još nekih članova stranke, pokrenula postupak izbacivanja predsjednika Kreše Beljaka iz HSS-a.

Nakon njezinog izlaganja, gospođi Petir obratili su se novinari, među ostalima i RTL-ov Hrvoje Krešić, koji joj je postavio prilično zanimljivo pitanje. Dakle, odluku o koaliciji s SDP-om donio je, početkom srpnja, Glavni odbor HSS-a, velikom većinom glasova. Za tu odluku glasalo je 87 članova, 13 ih je bilo protiv, 5 suzdržanih.

Sporna izjava koju je prenijela HINA

Na to ju je podsjetio gospodin Krešić, postavljajući joj direktno pitanje: “Vi ste, dakle, javno pozivali članove da prekrše odluku najvišeg tijela HSS-a i sad odu s HDZ-om. Je li, po vama, to kršenje statuta?”.

Gospođa Petir odgovorila mu je kako to nije istina i pritom je napala HINU, tvrdeći kako su joj fabricirali izjavu u jučerašnjem tekstu naslovljenom Petir podržala poziv Plenkovića da se HSS priključi HDZ-u, optužila Beljaka.

Ona to, tvrdi, nije izjavila. “Rekla sam samo da glasuju za HSS, a ne za Krešu Beljaka”, kazala je i konstatirala kako je danas, zbog tog slučaja bila na sastanku s uredništvom državne informativne agencije.

Javne kritike odluke Glavnog odbora stranke

Zatim je ustvrdila i kako “u vrijeme kampanje nikada nije javno komentirala koaliciju s SDP-om niti kritizirala odluke stranačkog vodstva”. A ni to baš i nije točno. Dakle, početkom srpnja, dok su trajali pregovori HSS-a sa SDP-om, gospođa Petir u nekoliko je istupa izjavljivala kako je njoj “koalicija s ljevicom apsolutno neprihvatljiva”.

Retoriku nije, kako danas tvrdi, promijenila nakon odluke Glavnog odbora. Malo smo pregledavali njezine istupe na Facebooku i pronašli desetak eksplicitnih izjava kako “ona nije u koaliciji s SDP-om”, a “oni koji pokušavaju vratiti SDP izdali su narod i morat će odgovorati”, zatim “ti koji su se priklonili SDP-u ne pripadaju HSS-u” i tako dalje. U nekom trenutku, referirajući se na “izdajništvo onih koji odlaze s antikristima”, retorika joj skreće do Isusa, zloduha i izgona sotone.

1

2

3

4

5

6

7

Pročitaj i ovo   
Podijeli 411 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani