Ministra Marića naljutile su Marasove optužbe da je znao sve o Agrokoru; čini se da bi ga mogao tužiti

Marić je najavio kako će razmisliti o 'konkretnim aktivnostima'

ZADNJA IZMJENA: Oct 18, 2017
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će poduzeti “konkretne aktivnosti” zbog napada SDP-ovog Gordana Marasa koji ga je u Saboru konkretno optužio da laže po pitanju Agrokora.

“Dat ću vam i podatak da ministar Marić laže. Ovdje je izvješće vijeća za financijsku stabilnost iz 2016. gdje jasno piše da je HANFA tijekom 2016. upozoravala ministra na problem Agrokora, na problem faktoringa, a ministar Marić nama nakon šest mjeseci govori da je sve u redu”, kazao je Maras između ostaloga.

Kaže da je Maras prekršio svaku mjeru

Rekao je i kako HDZ želi obustaviti rad istražnog povjerenstva za Agrokor jer žele spriječiti da javnost sazna informacije na koje ima pravo. No, Marić kaže da to nije istina. “Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine. Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri”, pojasnio je ministar i dodao da je Maras prekršio svaku mjeru, piše N1.

“Inače, što se tiče istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno. Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati. U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

Tajana Vlašić
Telegram autor
2773 članka Više o autoru