MUP potvrdio da je uhićeno pet osoba, među njima i ‘dužnosnik Trgovačkog suda’

Sumnjaju na 'počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti'

ZADNJA IZMJENA: Nov 14, 2017
Foto: PIXSELL

Nakon što je Državno sudbeno vijeće danas održalo izvanrednu sjednicu na kojoj je odlučivano o skidanju imuniteta jednoj sutkinji za koju je Telegram neslužbeno doznao da se radi o sutkinji Trgovačkog suda, sada se oglasio i MUP. Potvrdio je kako je pet osoba uhićeno, a među njima i, kako kažu, “dužnosnik Trgovačkog suda”.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Ravnateljstvo policije) u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji i nastavak kriminalističkog istraživanja nad petero osumnjičenih osoba koje su uhićene.

Vezano uz upite medija možemo potvrditi da se među uhićenima nalazi i dužnosnik Trgovačkog suda”, objavio je MUP.

Telegram je neslužbeno doznao da je riječ o sutkinji Trgovačkog suda u Zagrebu protiv koje bi, nakon što joj je skinut imunitet, trebao biti pokrenut kazneni progon zbog zloupotrebe položaja.