Vučić je probao biti pomirljiv oko presude Mladiću, ali možda će vam biti zanimljivo pogledati ove stare snimke

Srpski predsjednik rekao je da građani Srbije od danas gledaju u budućnost

ZADNJA IZMJENA: Nov 22, 2017
Foto: screenshot

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je presudu Ratku Mladiću kojega je danas Haški sud osudio na doživotni zatvor. Vučić je kazao kako su “svi znali ishod Mladićeve presude”.

“Srbija je uvijek poštivala žrtve svih naroda, ali nisam siguran da su drugi pokazivali tu vrstu pijeteta prema srpskim žrtvama. Ali to je i naš posao. To ćemo raditi zajedno s predstavnicima našeg naroda iz cijele regije računajući ne na to da imamo pravo zaboravljati prošlost, nego da je naša obveza graditi drugačiju budućnost”, poručio je Vučić.

Osvrnuo se na srpske žrtve

“Danas nije dan ni za radost, ni za tugu, već da vidimo kakvu budućnost želimo”, kazao je u nastavku. “Svima poručujem da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu, a plašim se i da kada bi Srbi počeli mrziti sve oko sebe, da bismo se vratili u prošlost”, kazao je Vučić.

Poručio je građanima Srbije da od danas gledaju u budućnost, a onda se osvrnuo i na srpske žrtve. “Za sve što nisu odgovarali oni koji su ubijali srpske žrtve. neka je na sramotu onima koji su takvu pravdu dijelili. No, to ne smije umanjiti, niti time trebamo pravdati zločine koje su počinili oni sa srpskim imenom i prezimenom”, kazao je srpski predsjednik.

Zalagao se za bulevar koji će nositi ime Ratka Mladića

Gospodin Vučić se prije deset godina malo drugačije izjašnjavao o Ratku Mladiću. Recimo, tada je inzistirao da se jedan od bulevara u Boegradu zove njegovim imenom. Vučićevi radikali tada su izašli na ulice i on je osobno stavljao ploču s imenom generala Mladića. Okružen svojim pristašama, tada je govorio da ne zna kad će država “prestati hvatati ljude koji misle drukčije”.

Kasnije je u Skupštini govorio i o tome kako će njegova kuća i kuća svakog člana obitelji Vučić biti “sigurna kuća za generala Mladića”.