Naletjeli smo na stari video u kojem HDZ napada SDP jer nije ratificirao Istanbulsku konvenciju

Prije točno 3 godine HDZ je na presici imao posve drugačiji stav od današnjeg

ZADNJA IZMJENA: stu. 25, 2017

“Većina europskih država već je ratificirala, punim nazivom, Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilju u obitelji. A pitamo zašto to Hrvatska (još) nije učinila!? Pozivamo ministricu Milanku Opačić da što prije pripremi Konvenciju za ratifikaciju u Saboru!”. To je dramatična poruka koju je HDZ prije točno tri godine poslao Milanovićevoj Vladi na presici koju su članovi HDZ-a održali 25. studenog 2014., dok su još bili u oporbi.

Poruka je malo neobična, s obzirom na stav koji danas zauzima veliki dio HDZ-a, čiji se dio članova priklonio stavu koji su o Istanbulskoj konvenciji izrekli Katolička crkva i desno-konzervativne stranke, a to je da se time na uvodi rodna ideologija te da se želi nametnuti krajnje liberalni svjetonazor.

I Miro Kovač je sudjelovao

U medijima su se dosad kao predvodnici oponentske struje najviše spominjali Davor Ivo Stier, europarlamentarka Ivana Maletić, Milijan Brkić i Miro Kovač.

To je zanimljivo, budući da je upravo Miro Kovač bio jedan od tri predstavnika stranke koji su na današnji dan prije tri godine na konferenciji napali “Milanovićevu poslušnu većinu”. Glavnu riječ tada je vodila Josipa Rimac, uz sekundiranje Margarite Mađerić. Video, inače, još uvijek stoji na stranicama HDZ-a.