Neki spasioci u Egiptu mislili su da je dobra ideja raditi selfije nakon željezničke nesreće u kojoj je stradalo 40 ljudi; šefovi su ih kaznili

Šestorici spasioca određene su disciplinske mjere

ZADNJA IZMJENA: kol. 13, 2017
Foto: AFP

Šestero pripadnika egipatske hitne medicinske službe kažnjeno je zbog toga što su se fotografirali mobitelima na mjestu željezničke nesreće u petak blizu Aleksandrije u kojoj je prema zadnjim podacima 40 osoba poginulo, priopćilo je u subotu navečer ministarstvo zdravstva.

U sudaru dvaju vlakova poginulo je više od 40 ljudi, što je jedna od najtežih željezničkih nesreća u Egiptu zadnjih godina. Fotografije osoblja hitne medicinske službe koje snima ‘selfije’ ispred prevrnutih vagona potaknule su gnjev na društvenim mrežama.

Šestorici određene disciplinske mjere

Korisnik Twittera objavio je komentar u kojemu je napisao da im je “savjest u komi”. Ravnatelj hitne službe u ministarstvu zdravstva Ahmed al Ansari rekao je za AFP da je šesterim pripadnicima hitne medicinske službe određena disciplinska mjera premještaja u oazu Siva, na zapadu Egipta.

Bio je to “neprimjeren postupak”, rekao je. Rad egipatskih spasilačkih služba bio je dosad cijenjen zbog njihova pomaganja u vrijeme Arapskog proljeća 2011. i nakon toga.