Premda se iz početka činilo da u bunkeru kod Vinkovaca ima oružja, policija javlja da ipak nema

Bunker je bio osiguran dok ga policija nije otvorila

ZADNJA IZMJENA: stu. 15, 2016
Foto: Facebook

Na području vinkovačkog prigradskog naselja Mirkovci pronađen je zidani bunker, zakopan usred njive, piše Lokalni.hr. Radi se o području oko groblja koje policija već neko vrijeme osigurava.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džimugović potvrdio je kako je bunker prijavljen policiji. “Policija osigurava to područje i u dogovoru s Državnim odvjetništvom pristupit ćemo utvrđivanju svih bitnih čimbenika. Dobili smo određene informacije kako u tome bunkeru navodno ima skrivenoga naoružanja, ali sada još ništa nije pronađeno”, rekao je Džigumović.

Bunker sa skrivenim naoružanjem?

Saborski zastupnik Stevo Culej kaže kako se radi o bunkeru u kojem je skriveno naoružanje koje je tu skriveno u vrijeme mirne reintegracije.

“Informaciju o bunkeru prenio nam je jedan mještanin. Radi se o bunkeru koji je zidan i kako se nalazi u njivi nad njim je zasađena pšenica. Ploče nad njim su malo razmaknute. Prema informacijama do kojih smo došli u bunkeru se nalazi minobacačka bitnica i drugo naoružanje”, rekao je Culej. Smatra kako bi se uskoro moglo pronaći još sličnih bunkera.


*NOVO Oko 15 sati glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović potvrdio je kako policija u bunkeru nije pronašla nikakvo oružje.

Dodao je kako je do saznanja o njegovu postojanju policija došla na temelju operativnih radnji, a od tih saznanja do njegova otvaranja policija je osiguravala bunker, koji se nalazi na privatnom zemljištu.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3030 članaka Više o autoru