Netko je u Dubrovniku snimio bijeli Porsche na parkingu časnih sestara (i baš svi pričaju o papiriću u autu)

Ispod vjetrobranskog stakla bio je papirić s natpisom 'časne'

ZADNJA IZMJENA: srp. 21, 2015
Foto: Facebook

Društvenim mrežama jučer su počele kružiti fotografije bijelog Porschea Caymana, luksuznog automobila vrijednog oko pola milijuna kuna. Iako takav automobil i inače nije često viđen na hrvatskim cestama, razlog rastućoj viralnosti ovih fotki prilično je drugačiji.

Automobil je snimljen u Dubrovniku na Pilama, gdje je bio uredno parkiran, a čuđenje prolaznika izazvao je papirić istaknut s unutrašnje strane vjetrobranskog stakla, na kojem je pisalo velikim slovima “časne”.

Časne iznajmljuju apartmane

Naravno, izazvalo je to niz komentara, od onih tipa “ima se, može se” do onih kako su im “rekli da budu skromne pa nisu kupile 911 nego Caymana”. Ipak, jedan je komentator pokušao pojasniti ovu neobičnu fotku rekavši da je automobil snimljen na parkingu koji je inače rezerviran za časne sestre, ispred bivšeg Radio Dubrovnika. “Očito im je netko u posjetu, a možda i smješten kod njih (časne imaju fenomenalne apartmane koje izdaju tu blizu)”, nadodao je on.

// ]]>

Meanwhile in front of the nun monastery in #dubrovnik

Posted by Mato Pavlicevic on 20. srpanj 2015

 

Što je točno istina, vjerojatno nećemo saznati, ali nedvojbeno je da je u današnjim kriznim vremenima, i uz sve žešće kritike na račun rastrošnosti Katoličke crkve, ovaj slučaj izazvao veliki interes javnosti.

Dubravka Blaško
Novinarka
1511 članak Više o autoru
Ostanite uz telegramov program