Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Novi Nacional donosi nezgodnu priču za ministra obrazovanja, tvrde da je 1995. smijenjen zbog pronevjere

Pavo Barišić bio je predsjednik Upravnog odbora Otvorenog učilišta

Pošalji Podijeli Tweetaj

“HDZ je još 1995. smijenio ministra obrazovanja Pavu Barišića zbog sumnje u pronevjeru”, piše novinarka Orhideja Gaura Hodak u novom broju tjednik Nacional.

Barišić je tada bio predsjednik Upravnog odbora Pučkog otvorenog učilišta, koje se tada zvalo Otvoreno učilište. No, zbog optužbi za nepravilnosti u radu i sumnju u različite pronevjere, tvrdi Nacional, morao je otići zajedno s cijelom upravom.

Smijenjeni s problemima u poslovanju

Barišić je, piše dalje, zajedno s direktorom Otvorenog sveučilišta Vladimirom Vadjonom razriješen dužnosti 3. srpnja 1995., a smijenio ih je Hrvatski fond za privatizaciju, budući da se Otvoreno učičište tretiralo kao poduzeće na koje je primijenjen Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća.

Nacional je objavio rješenje kojim se Uprava tadašnjeg Otvorenog učilišta razrješuje dužnosti. U rješenju stoji da je Uprava smijenjena “zbog problema u poslovanju te s ciljem okončanja procesa pretvorbe.”

Novinarka dalje tvrdi kako su, nakon odluke o smjeni, Barišić i Vadjon održali press konferenciju na kojoj su tvrdili da su obojica članovi HDZ-a pa se njihova smjena ne može dovesti u vezi sa stranačkim, nego privatnim interesima.

nacional

 

Podijeli 194 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani