Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Novinarka Nove pokušala je, valjda, napraviti smiješnu priču o ne baš obrazovanim biračima. Nije smiješno

Sinoć se nešto dogodilo s emisijom Provjereno

provjereno
Pošalji Podijeli Tweetaj

Nešto se sinoć dogodilo s Provjerenim Nove TV, inače važnom emisijom u kojoj su tijekom godina emitirane neke zbilja impresivne istraživačke priče. No, u jučerašnjem izdanju, u priči o hrvatskim biračima van velikih gradova, novinarka Barbara Golja pokušala je, valjda, biti duhovita. Ali prilog joj baš i nije ispao smiješan. Mi smo se, nakon što smo ga odgledali, osjećali kao da smo upravo ismijavali neke ljude koji, eto, žive u zabiti.

O aktualnoj političkoj slici Hrvatske reporterka je razgovarala s ljudima u Imotskoj krajini, tradicionalnom uporištu HDZ-a, te u Međimurju u kojem je SDP na netom održanim izborima odnio većinu glasova.

Imoćani slijepo slijede HDZ

Prve postizborne reakcije dobila je od jedne starije žene koja je mumljala nešto kako je: “Milanović zagadio i nebo i zemlju, sve je zagadio”. Pa je uzela izjavu od čovjeka koji bi “glasao za HDZ i da pokrade sve” pa je nakon njegove izjave montirana scena žene koja svoje kokoši naziva Hrvatima.

Novinarka je zatim jednu gospođu uporno pokušavala natjerati da joj objasni što je PDV – a gospođa evidentno ne zna što je PDV – pa se u jednom trenutku u kadru pojavio čovjek bez košulje i tako dalje.

______

Stereotipna glazba u podlozi

Da se radi o zaostaloj sredini sugerirale su i slike pustih ulica, neobnovljenih kuća ili zapuštenih polja. Kao glazbena podloga puštena je ojkavica koja, kao, naglašava arhaničnu scenu.

Međimurci su prikazani u nešto, ne puno, boljem svjetlu, a dok su govorili pratila ih je pjesma Vehni, vehni fijolica čiji je cilj, vjerojatno, bio podcrtavanje teze da je sjever Hrvatske u zbog rezultata u postizbornoj depresiji.

Podijeli 449 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani