Studentica koja je snimljena kako izvodi nešto nalik šmrkanju, upravo je izbačena s Verna

Informaciju su nam potvrdili sa ovog Veleučilišta

ZADNJA IZMJENA: Nov 17, 2017

Studentica koja je snimljena kako u predavaonici izvodi nešto nalik šmrkanju kokaina izbačena je s tog veleučilišta, potvrdio je Telegramu Vernov šef komunikacija Kristijan Pakšec.

“Proveli smo istražni postupak nakon kojeg smo donijeli odluku da raskidamo ugovor o studiranju. U postupku su utvrđene teške povrede internih akata ustanove i to je bilo dovoljno za raskid tog ugovora”, rekao nam je Pakšec.

Kako je objavio Jutarnji list studentica je u razgovoru s upravom fakulteta negirala da je konzumirala nedopuštena sredstva, tvrdeći da je bilo riječ o performansu.

Studentica tvrdi da je riječ o performansu

Na naše pitanje je li ovo narušilo ugled veleučilišta, Pakšec je kazao kako je ovo izoliran slučaj, ali i kako bi sigurno bilo bolje da se nije dogodio. “Situaciji smo pristupili na primjeren način, bilo nam je stalo da se utvrde činjenice”, rekao je Pakšec.

“Ovo nas je samo potaknulo da dublje razmišljamo o tom problemu, ne u kontekstu Verna, nego u kontekstu mladih i u segmentu obrazovanja i problemu droga. Mislim da svi znamo da je to tabu o kojem se ne govori, a podaci iz istraživanja pokazuju značajan rast konzumacije nedozvoljenih sredstava”, izjavio je šef komunikacija Verna.