Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

Sudac nije Sauchinim odvjetnicima javio da je ukinuo USKOK-ovo rješenje pa će se još neko vrijeme čekati na odluku o širenju istrage

Izvanraspravno vijeće vratilo je slučaj Saucha sucu Mittermayeru

Pošalji Podijeli Tweetaj

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu vratilo je slučaj Saucha sucu istrage Oliveru Mittermayeru. Naime, sudac svoju odluku, kojom je ukinuo rješenje o proširenju istrage protiv saborskog zastupnika Tomislava Sauche i njegove bivše tajnice Sandre Zeljko, nije dostavio njihovim odvjetnicima, već samo USKOK-u.

Time je učinio formalni propust koji sada, prije nego Vijeće počne razmatrati njegovu odluku o ukidanju tog rješenja, mora ispraviti.

Sudske odluke moraju se dostaviti svim stranama

Sudac se na ovaj potez odlučio budući nije odlučivao o sadržaju USKOK-ovog rješenja o proširenju istrage, kao ni o sadržaju žalbi okrivljenih, već samo o nazivu rješenja. Stoga nije smatrao potrebnim o svojoj odluci izvijestiti Sauchu i Sandru Zeljko.

Međutim, Izvanraspravno vijeće tvrdi da je to potrebno jer se sve sudske odluke moraju dostaviti svim stranama u procesu. Ovim je rasplet ovog slučaja dodatno prolongiran.

Podijeli 60 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani