Super vijesti za Rijeku; iz Ubera javljaju da od danas voze i tamo

Usluge Ubera sada su dostupne na području od Brseča do Selaca

ZADNJA IZMJENA: Aug 17, 2017
Foto: AFP

Usluge Ubera od danas su dostupne i u Rijeci, te na širem riječkom području, od Brseča do Selca.

Građanima će biti dostupne usluge UberX, UberSelect i UberVan, a cijena UberX-a bi trebala biti startnih 6 kuna, a onda 3 kune po kilometru i 40 lipa po minuti vožnje.

Besplatne vožnje ovoga vikenda

Kao posebnu pogodnost, svim postojećim i novim Uber korisnicima u Rijeci, iz Ubera su odlučili pokloniti četiri besplatne vožnje, svaka u vrijednosti do 20 kuna, a korisnici tu pogodnost mogu iskoristiti od ovog četvrtka u 10:00 h do nedjelje u 23:29 h.

Jedino što je potrebno napraviti je preuzeti besplatnu Uber aplikaciju na uber.com/app, pod ‘plaćanja’ unijeti promotivni kod CIAORIJEKA te naručiti vožnju.

Otvorit će 300-tinjak radnih mjesta

Iz Ubera su za Novi list najavili kako namjeravaju zaposliti 300-tinjak ljudi. “Računamo da bi do kraja prve godine rada u Rijeci i okolici se na ovaj način moglo otvoriti 300-tinjak radnih mjesta”, kaže Davor Tremac, generalni direktor Ubera za Hrvatsku. Za posao im se, tvrde u Uberu, već javilo nekoliko stotina vozača, a među njima je i dio taksista s riječkog područja.

Osim u Rijeci, Uber već posluje u Splitu, Šibeniku, Dubrovniku, Zadru, Novalji i Zagrebu. Međutim, poslovanje Ubera u Hrvatskoj još uvijek nije regulirano zakonom, a uskoro se očekuje donošenje novog Zakona o cestovnom prometu kojim bi se to pitanje trebao riješiti. Ministar prometa Oleg Butković, podsjećamo, u više je navrata rekao kako je Uber nezakonit.

Tajana Vlašić
Telegram autor
2814 članka Više o autoru