Svi dijele video izbjeglice u Opatovcu koji je podijelio deku sa psom lutalicom

Video je izazvao lavinu reakcija na društvenim mrežama

ZADNJA IZMJENA: ruj. 25, 2015
Foto: screen shot

Video iz Opatovca koji prikazuje kako je ovaj Sirijac, unatoč kiši i hladnoći, jednom malom psu lutalici koji je došao do njegove grupe tijekom noći, ponudio deku da ga zaštiti i ugriju, nikoga ne bi smio ostaviti ravnodušnim.

Protekla hladna i kišna noć bila je najgora dosada za izbjeglice koje su se našle u privremenom izbjegličkom kampu Opatovac, u blizini Tovarnika.

Većina njih je zbog gužve noć provela na otvorenom, a zaštitu od kiše i hladnoće im je pružala tek pokoja deka koju su im podijelili volonteri i djelatnici Crvenog križa.

U Opatovcu se noćas pojavio i jedan pas lutalica. Izbjeglice iz Sirije novinarima su ispričale kako je drhtao od hladnoć…

Posted by HRT Vijesti on 25. rujan 2015

Pješačili desetak kilometara

Ipak, kada je u Opatovac tijekom noći došao jedan pas lutalica, grupa Sirijaca ga je objeručke uzela pod svoje te ga ugrijala dekom jer je, kako su rekli novinarima HRT-a, drhtao od hladnoće.

Većina njih stigla je kroz područje Bapske odakle proteklih dana pristižu iz Srbije, a do Opatovca pješače čak desetak kilometara. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta sve je više bolesnih, što od umora, što od hladnoće.

Ova grupa Sirijaca očitala nam je lekciju iz humanosti i pokazala da su veći i bogatiji nego većina ljudi. Jer nevolja u kojoj su se našli kad su izgubili svoj dom i sve što su gradili cijeli život nije im okaljala srce. A kad se sve zbroji i oduzme, veličina srca pokazuje veličinu čovjeka.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3030 članaka Više o autoru