Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

U jednoj splitskoj školi podijelili su krive testove pa je odgođena cijela državna matura iz hrvatskog koja se trebala pisati sutra

Tijekom dana bit će objavljeni novi datumi pisanja

Pošalji Podijeli Tweetaj

Matura iz hrvatskog jezika, koja je bila zakazana za utorak, odgođena je jer je u jednoj od škola došlo do propusta. Kako piše portal Srednja.hr radi se o Obrtno tehničkoj školi u Splitu, što je potvrdio i sam ravnatelj te škole Renato Žuvela. Radi se o sljedećem porpustu: umjesto zadataka iz eseja, učenicima je danas podijeljena ispitna knjižica iz testnog dijela koji se piše tek sutra, pa je matura kompromitirana.

Informaciju o samoj odgodi objavio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje i obrazovanje koji provodi državnu maturu. Dodaju i kako su odluku o odgodi donijeli u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Danas će objaviti novi datum pisanja mature

“U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test”, stoji u obavijesti Nacionalnog centra.

Dalje navode kako će danas tijekom dana biti objavljen novi datum pisanja drugog dijela državne mature iz hrvatskog jezika.

Podijeli 6 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani