Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Politika & Kriminal

U najluđoj zamjeni teza dosad, Šustar si je prisvojio sutrašnji prosvjed za kurikulum, kaže da je to fešta i poziva ljude da svi dođu

Predsjednica je pozvala Šustara i Jokića na razgovor

Pošalji Podijeli Tweetaj

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sazvala je hitni sastanak na Pantovčaku kako bi pokušala riješiti krizu oko kurikularne reforme. Na sastanku su uz nju bili i ministar obrazovanja Predrag Šustar i bivši voditelj stručne radne skupine za provedbu kurikularne reforme Boris Jokić.

Šustar je navodno zbog sastanka prekinuo obveze u Bruxellesu i vratio se u Zagreb.

Nastavak dijaloga

U izjavi za javnost koju su sudionici dali odmah nakon sastanka, ministar Šustar je ponovno negirao bilo kakvu odgovornost za krah. Poručio je kako kurikularnu reformu treba vratiti tamo gdje joj je i mjesto – u institucije.

Rekao je kako smatra da sutrašnji prosvjed nije prosvjed nego podrška Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Najvažnije je, smatra, da se stvari smire.

U najluđoj zamjeni teza dosad, u nastavku izjave prisvojio si je sutrašnji prosvjed za kurikulum. Kaže da je to, citiramo, “fešta na kojoj treba uživati” i pozvao sve da dođu.

Ostavku ne povlači

Nako njega javnosti se obratio i Boris Jokić koji se zahvalio predsjednici na podršci. “Današnji sastanak vidim kao otvaranje dijaloga i na njemu zahvaljujem. Spremni smo uključiti nove ljude,” rekao je Jokić i dodao kako su bivši voditelji ekpertne skupine za kurikularnu reformu ‘spremni dati dodatne savjete. “Ali nismo spremni i dalje na politikanstvo u obrazovanju. Ovaj reforma je reforma nastavnika, ravnatelja, teta iz vrtića, roditelja i djece… i kao takva jedina ima smisla”.

“Želim poručiti svim političkim strankama da ne svojataju ovaj proces. Struka uvijek treba biti ispred politike. Za kraj, pozdrav svima uz: Hrvatska sigurno može bolje’, rekao je. Gospodin Jokić medijima je, nekoliko sati nakon sastanka, objasnio kako, bez obzira na sve, ne misli povući svoju ostavku.

Podijeli 1571 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani