U Njemačkoj je otkriven bizaran slučaj roditelja koji su svog sina držali zatočenog 30 godina

Susjedi su zvoli policiju kada su čuli jauke

ZADNJA IZMJENA: lis. 5, 2016
Foto: AFP

Muškarac star 43 godine, spašen je iz kuće u Bavarskoj nakon što se saznalo da je tamo proveo posljednjih 30 godina, jer su ga roditelji stavili u izolaciju. Njihovi susjedi u njemačkom mjestu Freienfels začuli su jauke koji su dolazili iz kuće. Njemačko tužiteljstvo sada istražuje roditelje zbog optužbi za zanemarivanje i uskraćivanje slobode.

“Još uvijek ne znamo točno koliko vremena muškarac nije imao kontakt s vanjskim svijetom i je li mu bilo dopušteno ili zabranjeno napustiti nekretninu”, rekao je glasnogovornik policije Jürgen Stadter u izjavi za njemačke medije, piše The Guardian. Ono što je njemačka policija potvrdila jest da je čovjek definitivno bio u izolaciji.

Potpuno zapušten završio u bolnici

Muškarac je bio potpuno zapušten, uraslih noktiju na nogama, prekriven vlastitim izmetom, ali nije bio pothranjen. Susjedi su se uzbunili nakon što su čuli zavijanje iz kuće. Policija je pretražila kuću gdje su pronašli muškarca kojeg su zatim odveli u pokrajinsku bolnicu.

Tamo je i zadržan na oporavku. Liječnici su rekli kako vjeruju da je muškarac mentalno hendikepiran. Policija je izvijestila da je muškarac završio osnovnu školu i krenuo u srednju, no otprilike u dobi od 13 godina stručnjaci su ga proglasili nesposobnim za pohađanje nastave.

‘Bilo mu je dosta života zbog ismijavanja u školi’

Majka je za lokalni tisak izjavila kako je njezinom sinu bilo dosta života, zbog ismijavanja u školi. “Htio je ostati s nama. Kada bih vam rekla što smo sve prošli, ne biste mi vjerovali. Oduvijek sam ga htjela samo zaštititi”, rekla je. Policijsku raciju je opisala kao zasjedu.

Sličan slučaj otkriven je u travnju kada je policija oslobodila 26-godišnju ženu iz stana u bavarskom Rosenheimu. Nju je navadno godinama držala zatočenu njezina 54-godišnja majka. Kada je policija ušla, majka je iskočila kroz prozor s drugog kata zgrade i teško se ozlijedila.

Valerija Bebek
Telegram autor
287 članaka Više o autoru