Zdravko Mamić upravo drži presicu, a mi vam donosimo krasnu priču o spašavanju medenog psića

Ako gospodin Mamić izjavi nešto važno, na primjer otkrije da švicarski istražitelji dolaze po njega, o tome ćemo pravodobno izvijestiti

ZADNJA IZMJENA: Jan 9, 2018

Zdravko Mamić zakazao je novu press konferenciju. S obzirom na to da pretpostavljamo kako je ponovno sazvao novinare da bi ih vrijeđao i u ne sasvim povezanom tijeku misli iznosio svoju stranu o procesima koji se protiv njega vode, Telegram je odlučio da njegov istup neće transkribirati. Isto smo učinili i prošli put, 13. rujna i, pokazalo se, nismo propustili ništa. Ako gospodin Mamić izjavi nešto uistinu važno, na primjer – lupamo sad – otkrije da švicarski istražitelji dolaze po njega, Telegram će o tome pravodobno izvijestiti svoje čitatelje. Zasad nam se čini da je od njegovog istupa relevantnija pričica o spašavanju kujice pitbulla koju donosimo u nastavku.


Prije nekoliko tjedana, 13. prosinca prošle godine, fotografkinja Rabecca Cruz pronašla je tek rođenu mješanku u blizini grada Dadea na Floridi. Cruz je prvo čula tiho cviljenje koje joj je zvučalo kao jaukanje ozlijeđene mačke. Kad se približila, vidjela je štene; netko ga je ostavio i vezao mu šapu uz prugu.

Shvatila je da je pas star tek nekoliko sati; oči su mu još bile zatvorene, a pupčana vrpca nije bila odstranjena. Odjurili su obližnjem veterinaru koji je procijenio da je kujica stara manje od 12 sati.

Cruz je nazvala prijateljicu Deirdre Oakley koja ima iskustva sa štencima. Shvatile su da je mješanka pitbulla i nazvale su je Polka dot. “Malena je bila prilično dehidrirana i letargična”, ispričala je Oakley za The Dodo.

Područje obiluje borbama pasa, a policija je obaviještena

Polka Dot je sada stara nešto više od tri tjedna i napreduje super. Prije desetak dana je progledala, a Oakley je donijela odluku da je zadrži. “Zaslužuje sjajan život. Imam još tri psa od kojih je jedan također mješanac pitbulla pa će se savršeno uklopiti”, rekla je.

Policija je obaviještena o slučaju, no zasad nema nikakvih tragova ni indicija o počinitelju. Inače, radi se o području poznatom po borbama pasa, a s obzirom na to da se radi o mješanki pitbulla, za pretpostaviti je kako se ona sirota tamo našla.