Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Život

U Teslinoj se otvara hostel u kojem žele da spavate u svemirskim kapsulama. Bili smo danas tamo

Piše: Matej Devčić     Snima: Vjekoslav Skledar

U novi hostel u centru Zagreba uloženo je dva milijuna kuna

U Teslinoj ulici u Zagrebu otvara se prilično neobičan hostel, Subspace. Gosti će tamo moći prenoćiti u svemirskim kapsulama, barem ih vlasnici tako zovu. Fora dolazi iz Japana, u kojem su zbog nedostatka prostora još 80-ih počeli otvarati hotele s kapsulama za spavanje.

“Ideja je došla iz činjenice da Zagreb i hrvatski turizam trebaju nove inicijative, a ne stalno recikliranje izlizanih turističkih koncepata”, kaže vlasnik Hrvoje Krlić, inače čovjek koji je otvorio prvi internet cafe u Hrvatskoj. Dok priča o kapsulama u kojima će ljudi spavati – dugačke su 2 i široke oko 1,2 metra – kaže da su gostima htjeli ponuditi iskustvo svemirskog putovanja.

Goste će početi primati od srijede

U kapsulama, koje doista izgledaju kao da su svemirske, nalaze se android monitori na kojima će turisti moći surfati, sef za novac i dokumente, ogledalo i USB punjači. Kapsule su postavljene u prostoriji dugačkoj 20 metara, s plafonom na kojem je Tomislav Buntak, profesor na Akademiji, oslikao prikaz zvijezda i sazviježđa.

Hostel se svečano otvara večeras, a za goste će početi raditi od srijede 30. studenoga. Još uvijek nisu sigurni oko cijena, fiksno će ih formirati do sredine sljedećeg tjedna kad počinju s bookingom. No, u vrijeme adventa noćenje bi trebalo koštati oko 250 kuna. Ukupna vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna.

11

10

9

8

7

6

4

3

, , ,

Podijeli 795 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani