Halilović i Kovačić našli su se na popisu najtalentiranijih svjetskih nogometaša

'Halilović je postao serijski dobitnik nagrada za igrača utakmice', piše u objašnjenju

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dvojica hrvatskih nogometaša nalaze se na tradicionalnom popisu 101 najtalentiranijeg igrača svijeta koji izlazi pred kraj svake godine.

Popis je ranije radio španjolski magazin Don Balon, a prije pet godina je taj posao preuzeo nogometni portal 101 Great Goals. Na njemu se nalaze najtalentiraniji svjetski igrači rođeni nakon 1. siječnja 1994. godine, a ovom prilikom se mjesta našlo za dvojicu Hrvata – Alena Halilovića (19) i Matea Kovačića (21).

“Serijski dobitnik nagrada”

“Halilović je pokazao djelić svog talenta u Barceloni B koja se mučila prošle sezone, a na svoje je konačno došao na posudbi u Sportingu iz Gijona. Ove je sezone postao serijski dobitnik nagrada za igrača utakmice i najavio da bi mogao biti član Barcelonine prve momčadi sljedeće sezone”, piše u objašnjenju Halilovićeva uvrštenja na listu.

https://www.youtube.com/watch?v=vws3P3vaNRg

Kad je Kovačić u pitanju, autori podsjećaju da je on već godinama redovito na ovakvim listama, zahvaljujući svojim igrama za Dinamo i Inter.

“Sretan jer igra s uzorom”

“Veliki transfer u Real Madrid mogao bi mu smanjiti minutažu, ali čini se da je on dovoljno sretan što ima priliku igrati uz svoga uzora Luku Modrića“, navodi portal.

https://www.youtube.com/watch?v=gC-55MJW3Uw

Podsjetimo, Halilović i Kovačić su i prošle godine bili na ovom uglednom popisu, a društvo im je tada pravio i Tin Jedvaj koji je ovom prilikom izletio ponajviše zbog brojnih ozljeda.