Nekad je nužno odabrati stranu

Prvi strijelac HNL-­a kaže da se u Hrvatskoj igra dobar nogomet i da će na zimu napustiti svoj Inter

Nestorovski može do novih golova već u petak kada njegov Inter u Zaprešiću dočekuje Osijek

Prvi strijelac HNL-a Ilija Nestorovski.
FOTO: PIXSELL

U ovom trenutku vodeći na tablici najboljih strijelaca Prve hrvatske nogometne lige je makedonski napadač Intera iz Zaprešića Ilija Nestorovski koji je u prvih 16 odigranih kola postigao 11 pogodaka i glavna je zvijezda svojeg kluba. Inter je sada na šestoj poziciji, na sigurnoj udaljenosti od zone ispadanja, i najugodnije je iznenađenje prvenstva. Telegram je stoga razgovarao s Nestorovskim, nogometašem na čijem transferu zaprešićki klub namjerava zaraditi. A nakon što je pokazao da je u izvrsnoj golgeterskoj formi, pitali smo ga koliko se pogodaka od njega može očekivati do zimske stanke. No, točnu prognozu nije mogao dati.

“Nikada ne razmišljam koliko bih golova mogao postići na sljedećoj utakmici. Najvažnije mi je da Inter kao ekipa igra dobro i da pobijedimo u nekim utakmicama do kraja polusezone i da budemo mirni. A ja ću dati sve od sebe da zabijem što više golova na svakoj utakmici”, rekao je. Nakon izvrsnih igara ove sezone mogu se očekivati brojne ponude za Nestorovskog, stoga je logično da nogometaš razmišlja o promjeni kluba već na zimu pa je ostanak do kraja sezone pao u drugi plan.

“U ovom trenutku sam koncentriran na Inter, ali mislim da ću tijekom zime promijeniti klub. No ima još vremena, vidjet ćemo”, rekao je nogometaš.

Dobar nogomet u Hrvatskoj

Nogomet u Hrvatskoj često je na udaru kritika i kvaliteta igre ne dobiva mnogo pohvala. Nestorovski ima drukčiji stav. “U Hrvatskoj se igra dobar nogomet, pada dosta pogodaka i sada je liga postala izjednačenija. Vidimo da Dinamo nije više dominantan kao prošlih godina. Sada je Rijeka vodeća na tablici, a tu je i Hajduk. Ima puno momčadi koje igraju dobar nogomet”, izjavio je.

Nestorovski tijekom utakmice s Hajdukom
Nestorovski tijekom utakmice s Hajdukom PIXSELL

Nestorovski je lani bio izvrstan u Drugoj ligi i postao njen prvi strijelac, a ove sezone nastavio je briljirati i u 1. HNL, pa je za Telegram usporedio ta dva ranga domaćeg nogometa. “Definitivno ima razlike između Prve i Druge lige. Druga liga je malo ‘divlja’ i protivnici nisu tako taktički dobri kao u Prvoj ligi. Nisu jednake, ali nije tako velika razlika između najboljih klubova u Drugoj ligi i nekih u Prvoj”, kazao je Interov Makedonac.

`Inozemstvo nije jedina opcija`

Čest je slučaj s nogometašima koji briljiraju u Prvoj hrvatskoj ligi da izbore transfer u neki inozemni klub i tamo se ne snađu, a 25­godišnji napadač nema ništa protiv nešto duljeg ostanka u Hrvatskoj. “U ovom trenutku ne razmišljam previše o tome gdje, kako i što. Još je mjesec dana do kraja polusezone i na zimu ćemo vidjeti kakve ću imati ponude. Onda ću odabrati ono najbolje za nastavak svoje karijere i najbolje za Inter Zaprešić. Mislim da svi trebamo biti sretni i zadovoljni, a vidjet ćemo što će točno biti, hoću li igrati u Hrvatskoj ili izvan nje”, kaže Nestorovski koji je zainteresiran za ostanak na travnjacima Lijepe naše.

Ilija Nestorovski slavi pogodak
Ilija Nestorovski slavi pogodak PIXSELL

“Inozemstvo nije jedina opcija, postoje mogućnosti u domaćem prvenstvu, a kako točno dalje ćemo vidjeti tek na kraju polusezone. Ima puno zainteresiranih i zbog toga mi je drago, ali ne želim govoriti o kojim je točno klubovima riječ”, poručio je nogometaš i prokomentirao ovosezonsku borbu za naslov u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. “Mislim da su Dinamo i Rijeka izjednačeni i mislim da će to biti jako zanimljiva borba između njih do posljednjeg kola”, završio je Ilija Nestorovski koji će prvu prigodu za postizanje novih golova imati već u petak kada njegov Inter u Zaprešiću dočekuje Osijek.


Tekst je objavljen u tiskanom Telegramu 21. studenog