Američki mediji već su prilično ludi za Hezonjom, predstavili su ga u tri čina

Hezonja je ovog ljeta potpisao za klub iz NBA-a Orlando Magic

FOTO: facebook.com/OrlandoMagic/screenshot

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja tek je nedavno stigao u Sjedinjene Američke Države gdje će igrati za NBA klub Orlando Magic, a čini se da mediji toj zemlji već puno pažnje pridaju 20-godišnjem Hrvatu. Hezonja se brzo nakon dolaska istaknuo s više atraktivnih poteza, a sada ga je portal mashable.com pokušao predstaviti u tri čina.

1. čin: Izjava o Messiju

Hezonja je prije Orlanda bio igrač Barcelone, a za nogometnu ekipu tog kluba nastupa jedan od najboljih nogometaša u povijesti Leo Messi. Na pitanje novinara je li ikad pogledao Messija, Hezonja je, neki bi rekli arogantno, odgovorio da nije te rekao da bi Messi trebao ići gledati njega.

2. čin: Pogodak za pobjedu

Kao dobar dio novaka u NBA-u, Hezonja igra u Ljetnoj ligi. Posebno je impresionirao kada je u prvoj utakmici u tom natjecanju, u kojoj je Orlando igrao protiv LA Clippersa, pogodio tricu za pobjedu. Možda i najviše impresionira da hrvatski košarkaš prije te utakmice odradio samo dva treninga s Magicom. No, to mu očito nije predstavljalo problem, a možemo se samo zapitati što će sve moći nakon što se još bolje uigra s momčadi.

https://vine.co/v/e1EU7OFgDX9

3. čin: Zakucavanje

Posljednja stvar koja dobro opisuje Hezonju je još jedan njegov potez s ljetne lige, a radi se o ovom zakucavanju kada je razbio obranu Oklahome i atraktivno poentirao. Pogledajte iz dva kuta.

https://vine.co/v/enOmUQPVrZi
https://vine.co/v/enOAWqx6wil

Amerikanci zaključuju da je pred Hezonjom još mnogo posla, no da ima ogroman potencijal i da može uspjeti u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA-u.